 
                                            
                                    - TM 31
Składniki
Kotleciki
- 500 g łopatka cielęca, pokrojona na kawałki, ilość w zależności od potrzeb
- 2 cebule, obrane i przekrojone na połówki
- 1/2 papryki czerwonej
- 4 ząbki czosnku
- tarta bułka
- 1 jajko kurze
- przyprawy do smaku, sól, pieprz, zioła w zależności od upodobań
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Mięso kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy w całości bądź partiami (w zależności od ilości) do naczynia. Miksujemy na wysokich obrotach (7-  . Czas zależy od twardości mięsa. Należy miksować do uzyskania konsystencji typowego mielonego. . Czas zależy od twardości mięsa. Należy miksować do uzyskania konsystencji typowego mielonego.- Mięso przełożyć do miski. Do naczynia miksującego wrzucić pokrojone na połówki cebule, paprykę i czosnek. Zmiksować drobno (obroty 5, czas kilka sekund.) - Wszystko dodać do mięsa, wbić jajko i dobrze wymieszać, dodając sól, pieprz i wybrane przyprawy. 
mięso
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                        



 
  
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Zdrowiej jest obtoczyć a mące i ułożyć na Varomie, w koszyczku ryż, ziemniaki lub inne warzywa. Z wywaru zrobuć sos. T