Składniki
38 porcja/porcje/porcji
Ciasto:
- 2,5 MT mleka, łyżka cukru, 50g drożdży , 500g mąki, pół łyżeczki soli , 2 łyżki oleju, 2 jajka,olej do smażenia.
-
6
36min
Czas całkowity 36minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Podane składniki umieścić w naczyniu i wymieszać 3 min ,poz.3-4, temp 37 stopni. Następnie wyrabiać 3 min, Interwał.
Ciasto pozostawić ok. 15 minut w kielichu by urosło. Wyjąć, rozwałkować , formować paszteciki , nadziewać dowolnym farszem. Odstawić na kolejne 15 minut . do wyrośnięcia i smażyć na oleju, na patelni z obu stron.
ciasta:
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Uwaga:
Rodzaje farszu:
Oczywiście dowolność. Może to być kawałek mięsa z zupy , zmielony i przesmażony na patelni z dodatkiem cebuli, pieprzu, soli.
Mogą to być pieczarki z cebulą usmażone na patelni, może to być farsz taki jak do pierogów z grzybami i kapustą . Zależy to od naszej inwencji.
Prawdziwe paszteciki szczecińskie są z mięsem.
Smacznego!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWitam, co to jest za jednostka przy mleku "MT"??
Witam, co to jest za jednostka przy mleku "MT"??
Paszteciki bardzo dobre 😋 robiłam z kapustą i...
Paszteciki bardzo dobre 😋 robiłam z kapustą i grzybami oraz z pieczarkami i serem. Do tego barszczyk czerwony. Pycha.
Przepyszne!!! PRAWIE jak Szczecińskie ...
Przepyszne!!! PRAWIE jak Szczecińskie
Szczecinianka z GuildfordZrobiłam z serem i pieczarkami
Ja polecam zrobić jeszcze
Ja polecam zrobić jeszcze pasztecika w jajku i obtoczyć w bułce tartej wtedy to będą prawdziwe Szczecińskie paszteciki Pozdrawiam Szczecinianka z Wiednia
Paszteciki wyszly
Paszteciki wyszly przepyszne,z barszczykiem mniam mniam, szkoda tylko ze nie ma wskazowek jak je zlepic ale jakos sobie poradzilam dzieki za przepis
Dzięki Małgosiu mam pomysł na
Dzięki Małgosiu mam pomysł na obiad gotowy
Ania ze Szczecina
Nie napisałam w jaki sposób
Nie napisałam w jaki sposób nadziewa się paszteciki. Otóż, po rozwałkowaniu ciasta na grubość ok 0,5 cm wykrawam dowolnej wielkości prostokąty i nakładam na środek farsz. Zwijam je i formuję paszteciki, kilka min rosną i na patelnię, nie musi to być w głebokim tłuszczu.Są wówczas mniej kaloryczne.
Witaj Magi, co do Twojego
Witaj Magi,
co do Twojego pytania - nie nie piekłam tych pasztecików w piekarniku, ponieważ najlepsze pieczone są z Twojego przepisu ,z pieczarkami i kapustą. Innych już nie piekę. Ale mozna spróbować!
Pozdrawiam serdecznie
Witaj Veroniko, dzięki
Witaj Veroniko,
dzięki wielkie za podpowiedź,rzeczywiście nie zwróciłam na to uwagi-a tak jest.
A na imię mam Małgorzata.
Pozdrawiam cieplutko
Smoczku przepis fajny dodaje
Smoczku przepis fajny dodaje do wypróbowania a mam pytanko czy mozna je np upiec w piekarniku ??? próbowałaś kiedyś???? pewnie wtedy będą jeszcze mniej kaloryczne pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Smoczek, nie wiem, jak masz
Smoczek, nie wiem, jak masz na imie, niestety.... podpowiem Ci cos... Jak zdarzy Ci sie kiedys pomylka przy pisaniu ( a moga sie zdarzyc, nic sie nie przejmuj), edytuj to co napisalas i w ten sposòb bedziesz mogla wprowadzic poprawki A paszteciki wypròbuje
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni