3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
  • thumbnail image 10
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Paluszki - Grissini


Wydrukuj:
4

Składniki

30 kawałek/kawałki/kawałków

  • łyżeczka przyprawy do pizzy (lub dla spragnionych eksperymentów można samemu dosmaczyć ciasto ziołami)
  • 1 jajko
  • 1/2 MT oleju roślinnego
  • łyżeczka soli
  • 330 g mąki pszennej
  • łyżeczka cukru
  • 1 MT mleka
  • 10 g drożdży świeżych
  • 6
    2min
    Czas całkowity 2min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na paluszki w podanej kolejności wrzucamy do naczynia miksującego.Obroty 6 czas 30sek. Wyrobione ciasto wyjmujemy z naczynia miksującego. Formujemy wałek grubości 2-3 cm. Dzielimy na kawałki wielkości solidnych kopytek. Dalej z każdego kawałka ręcznie formujemy paluszki grubości ok. 1 cm. Uformowane paluszki układamy na blaszce do pieczenia lub na macie silikonowej.  Za pomocą pędzelka smarujemy paluszki rozbitym jajkiem. Umieszczamy w piekarniku i pieczemy na złoty kolor. Temperatura 180 stopni C. (czas około 15 min.)

    Paluszki genialnie sprawdzją się na imprezach jako "zagrycha" wraz z różnymi dipami.

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  3. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  4. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Mi niestety jak części osób poniżej ciasto...

    Zgłoszony przez Ola45 na stycznia 7, 2018 at 10:29.

    Mi niestety jak części osób poniżej ciasto wyszlo kruszące się. Ratowałam w misce, ale nic to nie dalo. Ciężko bylo uformowac paluszki i po pieczeniu wyszły suche i zbite.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha! Będzie zakąska na

    Zgłoszony przez Claudiene na grudnia 21, 2015 at 21:25.

    Pycha! Będzie zakąska na Sylwestra tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witaj nuna80 1MT to jest 1

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 20, 2015 at 09:09.

    Witaj nuna80 1MT to jest 1 miarka termomixa tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moze glupie pytanie ale o ile

    Zgłoszony przez nuna80 na grudnia 20, 2015 at 08:52.

    Moze glupie pytanie ale o ile to 1mt mleka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ratunku SAM. Coś mi nie

    Zgłoszony przez rozalika na czerwca 5, 2015 at 10:59.

    Ratunku SAM. Coś mi nie wyszło.

    Ciasto strasznie suche, w ogóle się nie "zarobiło" wyszły taka kruszonka. Próbowałam zagnieść to ręcznie, ale bardzo szybko wysychało i w ogóle się nie formowało. Co zrobiłam źle?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jajko oczywiście do

    Zgłoszony przez SAM na czerwca 4, 2015 at 09:48.

    Jajko oczywiście do posmarowania przed pieczeniem.a ziół może być nawet łyżka, będą aromatyczne.

    http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełkówhttp://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mam pytanie: jajko do ciasta,

    Zgłoszony przez rozalika na czerwca 4, 2015 at 09:43.

    Mam pytanie: jajko do ciasta, czy do posmarowania?

    I ile tej przyprawy dać?

    Będę wdzięczna za podpowiedzi. Jutro zabieram się do pieczenia.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 5 ⭐️ Zdecydowanie ...

    Zgłoszony przez Kaskasto na maja 23, 2015 at 21:20.

    5 ⭐️ Zdecydowanie ... Rewelacyjne ...

    wczoraj zrobiłam z jednej porcji na próbę, zniknęły w oka mgnieniu ...

    dziś robiłam kolejne tym razem z 4 porcji na jutro na Komunię syna tmrc_emoticons.) idealny dodatek do zupy gulaszowej ... Wyszło mi 110 sztuk tmrc_emoticons.) 

    Zamiast przyprawy do pizzy dałam suszone pomidory z czosnkiem i bazylie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis super! Dodałam do

    Zgłoszony przez Asiak1 na grudnia 31, 2014 at 23:13.

    Przepis super! Dodałam do ciasta przyprawę suszone pomidory z bazykią i czosnkiem, podałam z dipem czosnkowym. Wszystkim bardzo smakowało. Zagoszczą na stałe jako przekąska tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Hmmm.... nie wiem czemu...

    Zgłoszony przez AnulaI na grudnia 31, 2014 at 17:04.

    Hmmm.... nie wiem czemu... zrobiłam dokładnie tak jak w przepisie, ale ciasto wyszło suche i kiedy rękami wałkowałam już każdego paluszka, to ciasto rozwarstwiało się i musiałam je zagniatać i próbować jeszcze raz. Nie rozumiem tego... Szkoda, bo super przepis i wszystko wskazywało na to, że będzie bardzo dobrze, a wychodziło średnio. Może ktoś doradzi co mogło być nie tak... Z góry dziękuję i czekam niecierpliwie na jakieś rady tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wczoraj wieczorem upiekłam 1

    Zgłoszony przez Ańćka na grudnia 31, 2013 at 10:19.

    Wczoraj wieczorem upiekłam 1 porcję a rano już dzieciaczki upominały się o kolejne paluszki. Tym razem dodałam do ziół ostrą papryczkę. Jak zwykle wyszły pyszne. SUPER przepis.

    [size= medium]Przekaż 1% dla mojej córki OLI podopiecznej Fundacji Dzieciom "Zdążyć z Pomocą"[/size]

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wyszły super nie trzeba

    Zgłoszony przez agulinka na listopada 1, 2013 at 15:13.

    wyszły super nie trzeba pilnowac czasu piekłam z termoobiegiem 180st na drugiej szynie od dołu,dzieki za przepisik

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetny przepis. Jednak

    Zgłoszony przez wegus na czerwca 22, 2013 at 18:57.

    Świetny przepis. Jednak trzeba uważać z tymi 15 minutami, porcja z dolnej blaszki troszkę się przypaliła.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyglądają super paluszki

    Zgłoszony przez Sylwia Kotowska na listopada 14, 2011 at 09:57.

    Wyglądają super tmrc_emoticons.) paluszki Grissini rzeczywiście są idealne na przyjęcie, zwłaszcza owinięte szynką prosciutto (posmarowaną serkiem, żeby lepiej się trzymała) lub z dipami.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze