Tu jesteś:
4
Składniki
Ciasto
- 2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka soli
- 40 g. drożdźy
- 1/4 szklanki ciepłej wody
- 2 cebule
- 2 łyżek oliwy z oliwek
- 15 dkg. wędzonego boczku
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- wodę, drożdźe, mąkę i sól umieścić w Theromixie wyrabiać 2 min interwał. Cebulę i Boczek pokroić i podsmażyć. Dodać do ciasta , dolać 2 łyżki oleju i wyrabiać jeszcze 2 min. Ciasto wyjąć rozwałkować i formować paluchy. Ja po prostu odkrawam kawałki nożem. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować mlekiem i posypać np. sezamem lub makiem albo tartym serem. Piec 20 - 25 min w 180 C z termoobiegiem
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz