3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Grissini z boczkiem icebulą


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto

  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka soli
  • 40 g. drożdźy
  • 1/4 szklanki ciepłej wody
  • 2 cebule
  • 2 łyżek oliwy z oliwek
  • 15 dkg. wędzonego boczku
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. wodę, drożdźe, mąkę i sól umieścić w Theromixie wyrabiać 2 min interwał. Cebulę i Boczek pokroić i podsmażyć. Dodać do ciasta , dolać 2 łyżki oleju i wyrabiać jeszcze 2 min. Ciasto wyjąć rozwałkować i formować paluchy. Ja po prostu odkrawam kawałki nożem. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować mlekiem i posypać np. sezamem lub makiem albo tartym serem. Piec 20 - 25 min w 180 C z termoobiegiem
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy