3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bakaliowiec - orzechowiec


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

Bakaliowiec - orzechowiec

  • 1 opakowania migdałów, w płatkach, do posypania
  • 1 opakowania orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 1 opakowania orzechów nerkowca, surowych
  • 1 opakowania orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
  • 200 g płatków owsianych
  • 1 opakowania daktyli, suszonych, bez pestek
  • 1 opakowania rodzynek sułtanek
  • 1 opakowania fig, suszonych
  • 1 łyżki słonecznika łuskanego, do posypania

  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego wkładamy wszystkie składniki, oprócz masła, proszku do pieczenia i cynamonu. Płatki migdałów i łyżkę pestek słonecznika zostawiamy do posypania.
    2. Mielimy 10s/obr.10
    3. Dodajemy pokrojone masło, proszek do pieczenia oraz cynamon.
    4. Mieszamy 5s/obr. 6
    5. Przekłdamy masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
    6. Pieczemy przez 40 min w 180 stopniach


    Ciasto ma bardzo kruchą konsystencję, ale mimo tego jest fantastyczne w smaku!

    Smacznego! tmrc_emoticons.;)


10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ilość i rodzaj orzechów według własnych upodopań.
Można dodać dwie łyżki kwaśnej śmietany, wtedy konstystencja będzie bardziej zbita. Jeśli nie chcecie podnosić kaloryczności śmietana jest niepotrzebna tmrc_emoticons.)

Czekam na Wasze komentarze i zdjęcia! tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz