Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Piña Colada
- 120 gramów białego rumu
- 300 gramów soku ananasowego
- 100 gramów ananasa, świeżego, miąższ w kawałkach
- 120 gramów mleczko kokosowe
- 300 gramów kostek lodu
- 4 porcje ananasa, świeżego
- 4 porcje wiśnia, świeża
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
9
5
Przygotowanie
- Umieścić biały rum, sok ananasowy, kawałki ananasa i mleko kokosowe w misie miksera i ubijać: 30 sek./prędkość 6. 6.
- Dodać kostki lodu i zmiksować: 35 sekund/prędkość 1. 1.
- Wlać do 4 szklanek typu Long Hurricane i natychmiast podawać. Udekoruj każdy kieliszek kawałkami świeżego ananasa, kandyzowanymi wiśniami i słomkami.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Zalecany kieliszek: Long Hurricane.
Piña Colada to typowy drink z Puerto Rico, gdzie podobno koktajl ten został wynaleziony przez Don Ramóna Portasa Mingota w 1963 roku. W Starym San Juan, marmurowa tablica upamiętnia to wydarzenie.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz