Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Omlet ze szpinakiem
- 10 g czosnek
- 8 g oliwa z oliwek extra vergine
- 200 g Szpinak świeży
- 200 g jajek
- 2 szczypty pieprzu, mielonego
- 2 szczypty soli
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Wkład Varoma wyłożyć papierem do pieczenia, pozostawiając boczne otwory niezakryte.
- Do naczynia miksującego dodać czosnek rozdrobnić 3 s/obr. 7.
- Dodać oliwę i liście szpinaku dusić 4 min/120°C/obr. 1.
- Szpinak rozłożyć na przystawce Varomy wyłożonej papierem.
- Założyć motylek, do naczynia miksującego wbić jajka i ubić 1 min/obr. 4.
- Ubite jajka przelać na przygotowany wcześniej wkład Varomy.
- Ściągnąć motylek i przepłukać naczynie.
- Do naczynia miksującego wlać 500 g wody, nałożyć przystawkę Varomy, gotować 15 min/Varoma/obr. 1.
Omlet ze szpinakiem
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz