Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Kasza manna
- 1000 g mleka
- 100 - 120 g kaszy manny, błyskawicznej
- 25 g cukru
masło
- 1/2 łyżeczki masła, solonego
Cynamon
- 2 szczypty
-
6
11min
Czas całkowity 11minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Założyć motylek. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, podgrzewać 11 min/90°C/obr. 2.[/size]
2. Przelać kaszę mannę do miseczek.
3.Posypać cynamonem.
4. Podawać na ciepło.
Kasza Manna z cynamonem
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz