Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Pasta z wędzonej makreli dla dzieci
Pasta
- 300 gramów makreli wędzonej
- 2 jajka na twardo
- 50 gramów cebuli
- 50 gramów ogórków kiszonych
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżki śmietany, 18% tłuszczu
- 1/2 pęczka szczypiorku, świeżego
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego wkładamy cebulę (50g), ogórki (50g), posiekany szczypiorek (kilka łodyżek)
i rozdrabniamy 5s/ obr.5
2. Zgarniamy wszystko kopystką
i powtarzamy 5s/obr. 5
3. Dodajemy makrelę, śmietanę (1 łyżka), jogurt (2 łyżki) 2 jajka
i rozdrabniamy 20s/ obr 4.
4. Zgarniamy wszystko kopystką i powtarzamy 20s/obr.4
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
* Jeśli boimy się o ewentualne ości można jeszcze rozdrobnić 10s 7obr
* można dać samą śmietanę albo sam jogurt
* makrelę należy przygotwać bardzo uważnie (ości!)
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz