Składniki
1 słoik/słoiki/słoików
Domowa Przyprawa uniwersalna Vegeta
- Po 1 łyżce soli kłodawskiej, himalajskiej i morskiej gruboziarnistej
- 1 łyżeczka czosnku suszonego, w płatkach
- 1 garść papryki słodkiej suszonej
- 3 plaskie łyżki kurkumy
- 300 g suszonej włoszczyzny, (marchewki, pora, selera, cebuli, pietruszki) w małych kawałkach
- 1 garść pietruszki suszonej
- 1 garść liści selera suszonych
-
6
3min
Czas całkowity 3minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
- Do naczynia miksującegowłożyć wszystkie składniki, zmielić 10 - 20s/obr. 9. Przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku, w suchym miejscu.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Warzywa mialam od babci z ogrodu, ktora mieszka na wiosce. Wszystko ekologiczne, bez chemicznych nawozów i opryskow. Wloszczyzne pokroilam na talarki grubości 1 cm, zblanszowalam (2/3 minuty do wrzatku, nastepnie odrazu przelać zimna woda, odsączyć i wysuszuc recznikiem papierowym). Następnie tak przygotowane warzywa oraz papryke, cebule, por i ziola wysuszylam w suszarce do grzybów przez conajmniej 12h.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz