Tu jesteś:
4
Składniki
1400 g
na likier
- 150 gramów mleka zagęszczonego niesłodzonego
- 1 łyżka cukru pudru
- 500 gramów gotowej masy krówkowej
- 30 gramów gorącej wody
- 200 gramów śmietanki 30 % lub 36%
- 1 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, płaska łyżeczka
- 500 gramów czystej wódki
5
Przygotowanie
- Alkohol, masę krówkową i cukier puder umieścić w naczyniu miksujacym i wymieszać 60 s./ obr.4 ( do uzyskania gładkiej konsystencji bez grudek)
- Kawę rozpuścić w niewielkiej ilości ( ok 30g) goracej wody.
- Nastawić thermomix na obr. 4 i stopniowo dodawać przez otwór w pokrywie rozpuszczoną kawę, śmietankę oraz mleko zagęszczone - do połączenia składników.
- Tak przygotowany likier przelać do butelek i odstawić na 2-3 dni do przegryzienia.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Z podanej ilości składników wychodzi 1,4 l likieru.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz