3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

KOSTKA BULIONU NA WĘDZONCE


Wydrukuj:
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

KOSTKA BULIONU NA WĘDZONCE

  • 200 g żebra wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w kostkę
  • 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w kostkę
  • 200 g włoszczyzny (marchew,pietruszka ,seler,por), pokrojonej na kawałki
  • 120 g wody lub wywaru, ( na kościach wędzonych)
  • 100 g soli morskiej, gruboziarnistej
  • 60 g cebuli przekrojonej na 2 połówki, (zrumieniona na suchej patelni lub opalona nad palnikiem gazowym)
  • 6 ząbków czosnku
  • 6 liści laurowych, suszonych
  • 1 pęczek natki pietruszki, (bez twardych łodyg)
  • 2 łyżeczki majeranku, suszonego
  • 1/4 łyżeczki lubczyku, suszonego
  • 20 ziaren ziela angielskiego
  • 15 ziaren pieprzu czarnego
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    KOSTKA BULIONU NA WĘDZONCE
  1. 1.Do naczynia miksującego wkładamy ziele angielskie,liście laurowe,pieprz, majeranek ,lubczyk.Miksujemy 10s./obr.10
    2.Dodajemy boczek i żebro. Miksujemy 15s./obr.7
    3. Całość przekładamy do innego naczynia.
    4.Do naczynia miksującego wkładamy włoszczyznę, cebule, natke pietruszki ,czosnek. Miksujemy 10s./obr.5
    5.Do zmiksowanych warzyw dodajemy sól morską , zmiksowany boczek z żebrem oraz wode (lub wywar)
    Gotujemy 25min/VAROMA/obr.2 W tym czasie na pokrywie naczynia miksującego dajemy koszyczek.
    6.Po ugotowaniu całość miksujemy 1min/obr.4-9 zwiększając obroty podczas miksowania.
    7.Przekładamy do szczelnego słoiczka lub mrozimy
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy