Czas przygotowania
                                40min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                40min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     1 
                                     słoik/słoiki/słoików 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
KOSTKA BULIONU NA WĘDZONCE
- 200 g żebra wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w kostkę
 - 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w kostkę
 - 200 g włoszczyzny (marchew,pietruszka ,seler,por), pokrojonej na kawałki
 - 120 g wody lub wywaru, ( na kościach wędzonych)
 - 100 g soli morskiej, gruboziarnistej
 - 60 g cebuli przekrojonej na 2 połówki, (zrumieniona na suchej patelni lub opalona nad palnikiem gazowym)
 - 6 ząbków czosnku
 - 6 liści laurowych, suszonych
 - 1 pęczek natki pietruszki, (bez twardych łodyg)
 - 2 łyżeczki majeranku, suszonego
 - 1/4 łyżeczki lubczyku, suszonego
 - 20 ziaren ziela angielskiego
 - 15 ziaren pieprzu czarnego
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Koszyczek - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1.Do naczynia miksującego wkładamy ziele angielskie,liście laurowe,pieprz, majeranek ,lubczyk.Miksujemy 10s./obr.10
2.Dodajemy boczek i żebro. Miksujemy 15s./obr.7
3. Całość przekładamy do innego naczynia.
4.Do naczynia miksującego wkładamy włoszczyznę, cebule, natke pietruszki ,czosnek. Miksujemy 10s./obr.5
5.Do zmiksowanych warzyw dodajemy sól morską , zmiksowany boczek z żebrem oraz wode (lub wywar)
Gotujemy 25min/VAROMA/obr.2 W tym czasie na pokrywie naczynia miksującego dajemy koszyczek.
6.Po ugotowaniu całość miksujemy 1min/obr.4-9 zwiększając obroty podczas miksowania.
7.Przekładamy do szczelnego słoiczka lub mrozimy 
KOSTKA BULIONU NA WĘDZONCE
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. - 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze