Tu jesteś:
4
Składniki
1 butelka/butelki/butelek
Likier krówkowy
- 1 puszki masy kajmakowej, O smaku krówki
- 1 puszki mleko skondensowane, słodzone
- 300 gramów wódki, Można wiecrj
- 1 łyżeczek kawy rozpuszczalne, Opcjonalnie
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- [color=#113c2b; font-family: Arial, Tahoma, Verdana, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px]Do naczynia, dodać masę, mleko o kawę, podgrzać 7 min, temp 70 stopni, obr.poz 3. W trakcie podgrzewania po 5 min, wlać wódkę. Następnie przelać do butelki i schłodzić. [/color]
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz