 
        Załaduj zdjęcie
    Czas przygotowania
                                15min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                15min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 31
opublikowany: 14/10/18
                            
                zmieniono dnia: 14/10/18
                    Składniki
Składniki
- 1 cebula średnia
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy lub masła
- 400 g mięsa mielonego np. kakrówka
- 1 łyżeczki przyprawa do pizzy
- 1 łyżeczki oregano
- 1 łyżeczki przyprawa uniwersalna
- 1 łyżeczki zioła prowansalskie, suszone
- 1 kostka rosołowa
- 200 g koncentrat pomidorowy
- 200 g woda
- 1 łyżeczki papryka słodka
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Cebulę pokroić w ćwiartki dodać czosnek i zmielić 5 sek/obr.5
 2. Dodać oliwę ( masło ) i dusić 2,5 min / Varoma / obr.2
 3. Dodać przyprawy ( za wyjątkiem papryki ) i kostę rosołową i dusić dalej 1 min / Varoma / obr.2
 4. Dodać mięso mielone i dusić 2,5 min / "Obroty wsteczne"  / Varoma / obr.1 "Obroty wsteczne"  / Varoma / obr.1
 5. Dodać koncentrat pomidorowy ( najlepszy pudliszki ), do słoiczka wlać wodę wypłukać słoiczek i wlać zawartość do TM. dodać paprykę i gotować 7 min / "Obroty wsteczne"  / 100 stopni / obr.2 "Obroty wsteczne"  / 100 stopni / obr.2
 Uwaga:
 Jeżeli ktoś lubi gęstszy sos to można go troszkę odparować jeszcze w rondelku ale sos gęstnieje gdy zaczyna stygnąć.
Przygotowanie
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze