3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

WIGILIJNE PIEROGI Z MAKIEM


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 1 MT ZMIELONYCH MIGDAŁÓW BEZ SKÓRKI
  • 1 MT RODZYNEK
  • 2-3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU
  • 15 DKG SPARZONEGO I ZMIELONEGO MAKU
  • 3-4 ŁYŻKI MIODU
  • 5 DKG MASŁA
  • FARSZ:
  • 560 G MĄKI PSZENNEJ
  • 2 ŁYŻKI OLEJU
  • 1 JAJKO
  • 2 1/2 MT CIEPŁEJ WODY
  • CIASTO:
  • ŁYŻKA SMAŻONEJ SKÓRKI POMARAŃCZOWEJ
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. WSZYSTKIE SKŁADNIKI WŁOŻYĆ DO NACZYNIA WG PODANEJ KOLEJNOŚCI ,WYRABIAĆ-CZAS 1 MIN,OBR. POZ. INTERWAŁ CIASTO WYJĄĆ ROZWAŁKOWAĆ ZAGNIEŚĆ PIEROGI.NASTĘPNIE ROZPUSZCZAMY MASŁO Z MIODEM CZAS 4 MIN. OBR. POZ. 2 VAROMA .WSYPUJEMY MAK I DODAJEMY CUKIER PUDER ORAZ BAKALIE I SKÓRKĘ POMARAŃCZY I WSZYSTKO RAZEM MIESZAMY CZAS 3 MIN. OBR. POZ. 3-4 WSTECZNE. CIASTO NAPEŁNIĆ FARSZEM WRZUCAĆ NA WRZĄCĄ I OSOLONĄ WODĘ GOTOWAĆ OK. 3 MIN OD MOMENTU WYPŁYNIĘCIA NA POWIERZCHNIĘ WODY. 

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • (Brak tematu)

    Zgłoszony przez kamila920 na października 31, 2016 at 22:30.

    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pierogi pierwsza klasa.

    Zgłoszony przez Maliniak na marca 12, 2015 at 13:47.

    Pierogi pierwsza klasa. Zrobiłam "przez przypadek", bo został mi mak i na 100% w Wigilię zagoszczą u mnie na stole.

    Gotowe pierogi polałam uprażonymi migdałami z masełkiem i odrobinką tartej bułki. Polecam  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Popatrz na przepis " masa

    Zgłoszony przez Mtfru na grudnia 20, 2012 at 20:56.

    Popatrz na przepis " masa makowa" tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak się parzy i mieli mak?

    Zgłoszony przez pandziksa na grudnia 10, 2011 at 17:33.

    Jak się parzy i mieli mak? Nigdy nic z makiem nie robiłam a wiem, że mielenie maku nie jest proste. Można w TM?

    pandziksa

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze