Tu jesteś:
4
Składniki
roladę
- 500 g szpinaku -1 opakowanie mrożonego
- 5 jajek
- 2 serki almette/lub inny biały ser przygotowany w TM/
- 250 g wędzonego łososia w plastrach
- przyprawy: sól,pieprz,czosnek,szczypta gałki muszkatołowej, sok z cytryny lub dowolne przyprawy
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
ubić pianę w TM 3-4min./obr.4 -przełożyć na miskę
2. do TM włożyć dobrze odciśnięty szpinak, żółtka i przyprawy wymieszać 5sek./obr.5-6
3. masę szpinakową połączyć z pianą
4. wyłożyć na blachę /od piekarnika/ wyłożoną papierem posmarowanym olejem
5. piec 25min w piekarniku nagrzanym do temp.ok.200C
6. placek przekroić na pół posmarować serem położyć łososia i położyć drugą warstwę sera
7. zwinąć 2 rolady i włożyć na minimum 3 godziny do lodówki (najlepiej przygotować dzień wcześniej i zostawić na noc)
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Do środka, przed zrolowaniem można dodać zielone oliwki z nadzieniem w środku i ułożyć je jedna za drugą. Po przekrojeniu widać ładne, kolorowe „oko”
)
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzprzepyszne :)
przepyszne
Super przepis na wekendowy wieczór
Super przepis na wekendowy wieczór
Rewelacja
Rewelacja
Zrobiłam roladki na imieninki
Zrobiłam roladki na imieninki jako jedne z pierwszych dań znikneły ze stołu. Są przepyszne.
Marcin, GRATULUJĘ!!!
Marcin, GRATULUJĘ!!! Pozdrawiam
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Zrobiłem po prostu rewelacja,
Zrobiłem po prostu rewelacja, goście zachwyceni, żona dumna ze mni, cóż powiedzieć? AAAAAAAAAAAAAAAAAA po raz kolejny się udało i zachwyciliśmy gości !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Je się oczami, jużmi ślinka
Je się oczami, jużmi ślinka leci. Napewno zrobimy
Bardzo się cieszę Ja też
Bardzo się cieszę
Ja też często ją robię
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Elu rolada jest
Grażynko, bardzo się cieszę,
Grażynko, bardzo się cieszę, że zrobiłaś roladki.
daj znać jak smakowały
Pozdrawiam serdecznie i proszę, nie pisz o sobie gapa
bo ja się z tym nie zgadzam
Jesteś super kucharką
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Gabrysiu dasz radę,przepis
gabi49 napisał: Elu, super
Gabrysiu, próbowałaś? Daj znać jak Ci wyszło a jak nie robiłaś, to koniecznie się odważ, bo to pyszne i efektowne danie i wszystkim smakuje
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Gabrysiu, na pewno dasz sobie
Gabrysiu, na pewno dasz sobie radę z tym zwijaniem.
Ja piekę ciasto na blasze od piekarnika; wymiary: 34 x 40 cm. Rozsmarowuję cieniutko a po upieczeniu przekrawam na dwa prostokąty 20 x 34 -tnę ostrym nożem razem z papierem; i wzdłóż dłuższego boku zwijam dość ściśle takie letnie ciasto. zawijam w ściereczkę i czekam aż dobrze ostygnie. Wtedy rozwijam, odklejam papier ale go zostawiam, nakładam farsz i w ten papier ściśle zwijam. Daj znać, czy robiłaś i jak wyszło? Jestem przekonana, że sobie świetnie poradzisz
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
BARDZO POMYSŁOWY...WART
BARDZO POMYSŁOWY...WART GRZECHU PRZEPIS !
Bardzo smaczna przekąska
Bardzo smaczna przekąska zdecydowanie polecam!!!!
Bardzo smaczna przekąska
Bardzo smaczna przekąska zdecydowanie polecam!!!!
Elu, super przepis, coś
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Elu dziękuję za przepis
Elu dziękuję za przepis
który na stałe zagości na moim stole
Przepis prosty i pyszny
pozdrawiam serdecznie szczególnie Marylkę 