Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
przystawka
- płaska łyzka bułki tartej
- płaska łyżeczka soli
- pęczek zielonych szparagów
- sól morska (do smaku)
- łyżka masła śmietankowego
- 800 g gorącej wody, osolonej
-
6
50min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać 800 ml gorącej, osolonej wody.
Na patelni rozpuścić masło, dodać bułkę tartą, chwilę smażyć. Do bułki z masłem dodać odsączone szparagi, chwilę smażyć obtaczając szparagi i panierce. Podawać posypane solą morską (niekoniecznie)
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzzrobiłam aldente. Bardzo dobre, zamiast bułki...
zrobiłam aldente. Bardzo dobre, zamiast bułki tartej dałam sezam.
Ja je dodaję do innej potrawy jako przystawkę....
Ja je dodaję do innej potrawy jako przystawkę. Bardzo smaczne, np z szyneczką.
Anna
Taki właśnie przepis
Taki właśnie przepis znalazłam na gotowanie szparagów na parze...mnie i moim gościom smakowały
...ale można ugotować bez soli (po swojemu)
...bedą równie smaczne 
Woda z solą ??? A w jaki
Woda z solą ??? A w jaki sposób ma zadziałać sól skoro gotujemy na Varomie - być może czegoś nie rozumiem.