3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Szparagi z masłem i bułką tartą


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

przystawka

  • płaska łyzka bułki tartej
  • płaska łyżeczka soli
  • pęczek zielonych szparagów
  • sól morska (do smaku)
  • łyżka masła śmietankowego
  • 800 g gorącej wody, osolonej
  • 6
    50min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlać 800 ml gorącej, osolonej wody.

     

    Szparagi umyć, odciąć końce. Wyłożyć szparagi do przystawki Varoma.Nałożyć przystawkę Varoma, gotować na parze 20 minut/ Varoma/ obroty 1. sprawdzić, czy szparagi są ugotowane, w razie potrzeby przedłużając czas gotowania (w zależności od jakości szparagów).

    Na patelni rozpuścić masło, dodać bułkę tartą, chwilę smażyć. Do bułki z masłem dodać odsączone szparagi, chwilę smażyć obtaczając szparagi i panierce. Podawać posypane solą morską (niekoniecznie)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • zrobiłam aldente. Bardzo dobre, zamiast bułki...

    Zgłoszony przez Viomil na czerwca 1, 2018 at 11:36.

    zrobiłam aldente. Bardzo dobre, zamiast bułki tartej dałam sezam.Cooking 6

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja je dodaję do innej potrawy jako przystawkę....

    Zgłoszony przez azajac6@gmail.com na listopada 1, 2016 at 15:41.

    Ja je dodaję do innej potrawy jako przystawkę. Bardzo smaczne, np z szyneczką.

    Anna

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Taki właśnie przepis

    Zgłoszony przez grjolkar na czerwca 6, 2015 at 09:22.

    Taki właśnie przepis znalazłam na gotowanie szparagów na parze...mnie i moim gościom smakowały tmrc_emoticons.) ...ale można ugotować bez soli (po swojemu) tmrc_emoticons.) ...bedą równie smaczne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Woda z solą ??? A w jaki

    Zgłoszony przez anka0209 na czerwca 6, 2015 at 06:58.

    Woda z solą ??? A w jaki sposób ma zadziałać sól skoro gotujemy na Varomie - być może czegoś nie rozumiem. tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze