Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
przystawka
- płaska łyzka bułki tartej
- płaska łyżeczka soli
- pęczek zielonych szparagów
- sól morska (do smaku)
- łyżka masła śmietankowego
- 800 g gorącej wody, osolonej
-
6
50min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać 800 ml gorącej, osolonej wody.
Na patelni rozpuścić masło, dodać bułkę tartą, chwilę smażyć. Do bułki z masłem dodać odsączone szparagi, chwilę smażyć obtaczając szparagi i panierce. Podawać posypane solą morską (niekoniecznie)
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzzrobiłam aldente. Bardzo dobre, zamiast bułki...
zrobiłam aldente. Bardzo dobre, zamiast bułki tartej dałam sezam.
Ja je dodaję do innej potrawy jako przystawkę....
Ja je dodaję do innej potrawy jako przystawkę. Bardzo smaczne, np z szyneczką.
Anna
Taki właśnie przepis
Taki właśnie przepis znalazłam na gotowanie szparagów na parze...mnie i moim gościom smakowały
...ale można ugotować bez soli (po swojemu)
...bedą równie smaczne 
Woda z solą ??? A w jaki
Woda z solą ??? A w jaki sposób ma zadziałać sól skoro gotujemy na Varomie - być może czegoś nie rozumiem.