Składniki
10 porcja/porcje/porcji
- 2 duże piersi z kurczaka (ok. 0,5 kg), 250g szpinaku mrożonego, 135g sera fety, pokrojonego w kostkę, 8 pomidorów suszonych z zalewy, pokrojone w paseczki sól, pieprz, 3 ząbki czosnku, słodka papryka w proszku, 4 łyżki masła , 2 łyżki słodkiej śmi
-
6
50min
Czas całkowity 50minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Mięso umyć, osuszyć, rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Szpinak rozmrozić, podsmażyć 10 min. na patelni dodając 2 łyżki masła, śmietankę i rozdrobniony w Thermomixie (3-4 sek –Obr 6-7) czosnek. Pod koniec dodać sól i pieprz. Wystudzić , połączyć z serem i pomidorami. Mięso posmarować nadzieniem, zwinąć i mocno obwiązać bawełnianą nicią. I obtoczyć w słodkiej papryce.. Patelnię ponownie rozgrzać, dodać pozostałe masło i obsmażyć roladę ze wszystkich stron.. Do naczynia wlać 0,5 l gorącej wody, roladę ułożyć na dolnej przystawce Varomy i parować 30 min. Można podawać na zimno jak i na gorąco Smacznego!
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzprzepyszna. Nie wyszło mi
przepyszna. Nie wyszło mi jedynie zwijanie, mniam, mniam
Bardzo dziękuję
Bardzo dziękuję
W
W
Witam, pytanie jest jak
Witam, pytanie jest jak najbardziej na miejscu.Może nie doprecyzowałam opisu. Z tej ilości wychodzi jedna rolada. Dwa płaty z miesa nalezy "założyc " jeden na drugi tak -by wyszedł jeden większy płat.Po to tylko by łatwo dał sie zwinąć w jedną , większa roladę. Można tu użyć równeż jednej piersi z indyka , ponieważ jest ona większa od piersi z kurczaka i będzie po prostu łatwiej .
Pozdrawiam
Mooże głupie pytanie... ale
Mooże głupie pytanie... ale czy to wychodzą dwie rolady (bo 2 piersi), czy to trzeba jedną pierś smarować, a drugą przykryć i związać razem? Dziękuję za odpowiedź!
wypróbuję ją na święta
wypróbuję ją na święta Wielkanocne, mam nadzieję, ze się uda, bo wygląda smakowicie
Polecam i życzę smacznego
Polecam i życzę smacznego
Cieszę się Małgosiu z Twojego
Cieszę się Małgosiu z Twojego nowego przepisu.Ja osobiście nie przepadam za szpinakiem, ale moja rodzina będzie zachwycona.Pozdrawiam Cię serdecznie i czekam na nowe przepisy.
Teresa Gnutek
Rolada wygląda wspaniale i
Rolada wygląda wspaniale i znając dobry smak autorki jestem przekonana ,że będzie bardzo smaczna. Na pewno zrobię jutro na obiadek. Potrawa posiada wszystkie zalety które lubię jest smaczna , zdrowa i łatwa w przygotowaniu . Gorąco polecam
Ola
Małgosiu cieszę się, że masz
Małgosiu cieszę się, że masz takie zdolności kulinarne. Rolada wygląda zachęcająco aby spróbować ją zrobić. Faktycznie fajny pomysł na coś nowego na święta i nie tylko. POZDRAWIAM.
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="
" width="19" height="19">
Lidka Abramowicz
Grażynko, polecam . Zazwyczaj
Grażynko, polecam . Zazwyczaj robie z podwójnej porcji (4 piersi kurczaka)
Jest co pojeść. Dziekuje i pozdrawiam 
Elu, mało Thermomixowa?
Elu, mało Thermomixowa? przeciez nasz kochany "robocik" męczy się z nią aż całe pół godziny
i to jest mało? :O A podsmażam roladę tylko dlatego by uzyskać fajny kolor - pieczeni , taki jak podczas pieczenia w piekarniku - i do tego również niezbędna jest papryka w proszku.
Pozdrawiam
Wygląda smakowicie. Zrobie
Wygląda smakowicie. Zrobie bo jadam tylko drób i ciagle szukam nowych inspiracji kulinarnych. Dziękuję
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
M ałgosiu zrobiłam tak jak
M ałgosiu zrobiłam tak jak poleciłaś -jest wspaniała na każdą okazję również na święta i inne okoliczności .
Małgosiu rolade wypróbuję na
Małgosiu, napewno jest
Małgosiu, napewno jest smakowita, chociaż mało termomixowa
Ja robię podobną ale więcej czynności wykonuję w TM
I nie obsmażam, tylko obwijam folią spożywczą i paruję na Varomie. Jest soczysta i pyszna
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Ale pyszności
Ale pyszności
Jestem Agata
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.
Antoine de Saint-Exupéry