3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Świąteczna rolada z kurczaka


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

  • 2 duże piersi z kurczaka (ok. 0,5 kg), 250g szpinaku mrożonego, 135g sera fety, pokrojonego w kostkę, 8 pomidorów suszonych z zalewy, pokrojone w paseczki sól, pieprz, 3 ząbki czosnku, słodka papryka w proszku, 4 łyżki masła , 2 łyżki słodkiej śmi
  • 6
    50min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, osuszyć, rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Szpinak rozmrozić, podsmażyć  10 min. na patelni dodając 2 łyżki masła, śmietankę i rozdrobniony   w Thermomixie  (3-4 sek –Obr 6-7) czosnek. Pod koniec dodać sól i pieprz. Wystudzić , połączyć  z serem i pomidorami. Mięso posmarować nadzieniem, zwinąć i mocno obwiązać bawełnianą nicią. I obtoczyć w słodkiej papryce.. Patelnię ponownie rozgrzać, dodać  pozostałe masło  i obsmażyć roladę ze wszystkich stron.. Do naczynia wlać 0,5 l gorącej wody, roladę ułożyć na dolnej przystawce Varomy i parować  30 min. Można podawać na zimno jak i na gorąco  Smacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • przepyszna. Nie wyszło mi

    Zgłoszony przez BeataPatulska na maja 4, 2016 at 12:00.

    przepyszna. Nie wyszło mi jedynie zwijanie, mniam, mniam 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dziękuję

    Zgłoszony przez elluchna na listopada 26, 2014 at 20:19.

    Bardzo dziękuję tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zgłoszony przez smoczek na listopada 21, 2014 at 11:42.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam, pytanie jest  jak

    Zgłoszony przez smoczek na listopada 21, 2014 at 11:40.

    Witam, pytanie jest  jak najbardziej na  miejscu.Może nie doprecyzowałam opisu. Z tej ilości wychodzi jedna rolada. Dwa płaty z miesa nalezy "założyc " jeden  na drugi  tak -by wyszedł jeden większy płat.Po to tylko by łatwo dał sie zwinąć  w jedną , większa roladę. Można tu użyć równeż jednej piersi z indyka , ponieważ jest ona większa od piersi z kurczaka i będzie po prostu łatwiej .

     Pozdrawiam  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mooże głupie pytanie... ale

    Zgłoszony przez elluchna na listopada 20, 2014 at 21:37.

    Mooże głupie pytanie... ale czy to wychodzą dwie rolady (bo 2 piersi), czy to trzeba jedną pierś smarować, a drugą przykryć i związać razem? Dziękuję za odpowiedź!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wypróbuję ją na święta

    Zgłoszony przez DotkaEłk na kwietnia 3, 2014 at 20:51.

    wypróbuję ją na święta Wielkanocne, mam nadzieję, ze się uda, bo wygląda smakowicie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam   i życzę smacznego

    Zgłoszony przez smoczek na grudnia 15, 2013 at 20:33.

    Polecam   i życzę smacznego tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę się Małgosiu z Twojego

    Zgłoszony przez Terenia na grudnia 13, 2013 at 21:03.

    Cieszę się Małgosiu z Twojego nowego przepisu.Ja osobiście nie przepadam za szpinakiem, ale moja rodzina będzie zachwycona.Pozdrawiam Cię serdecznie i czekam na nowe przepisy.


         Teresa Gnutek

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rolada wygląda wspaniale i

    Zgłoszony przez winolka na grudnia 13, 2013 at 15:10.

    Rolada wygląda wspaniale i znając dobry smak autorki jestem przekonana ,że będzie bardzo smaczna. Na pewno zrobię jutro na obiadek. Potrawa posiada wszystkie zalety które lubię jest smaczna , zdrowa i łatwa w przygotowaniu . Gorąco polecam

    Ola Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Małgosiu cieszę się, że masz

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na grudnia 13, 2013 at 11:04.

    Małgosiu cieszę się, że masz takie zdolności kulinarne. Rolada wygląda zachęcająco aby spróbować ją zrobić. Faktycznie fajny pomysł na coś nowego na święta i nie tylko. POZDRAWIAM.tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" width="19" height="19">

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grażynko, polecam . Zazwyczaj

    Zgłoszony przez smoczek na grudnia 12, 2013 at 20:28.

    Grażynko, polecam . Zazwyczaj robie   z podwójnej porcji (4  piersi kurczaka) tmrc_emoticons.;) Jest co pojeść. Dziekuje i pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Elu, mało Thermomixowa?

    Zgłoszony przez smoczek na grudnia 12, 2013 at 20:25.

    Elu, mało Thermomixowa? przeciez  nasz kochany  "robocik" męczy się z nią aż całe  pół godziny tmrc_emoticons.;)   i to jest mało?  :O    A podsmażam roladę tylko dlatego by uzyskać  fajny kolor - pieczeni , taki jak podczas pieczenia  w piekarniku - i do tego również niezbędna jest papryka  w proszku. tmrc_emoticons.;) Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wygląda smakowicie.  Zrobie

    Zgłoszony przez magi1 na grudnia 12, 2013 at 20:24.

    Wygląda smakowicie.  Zrobie bo jadam tylko drób i ciagle szukam nowych inspiracji kulinarnych. Dziękuję tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  M ałgosiu zrobiłam tak jak

    Zgłoszony przez 0005679 na grudnia 12, 2013 at 17:31.

     M ałgosiu zrobiłam tak jak poleciłaś -jest wspaniała  na każdą okazję również na święta  i inne okoliczności .

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Małgosiu rolade wypróbuję na

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 12, 2013 at 13:32.

    Love Małgosiu rolade wypróbuję na sylwestra Love Dziękuję za przepis i pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Małgosiu, napewno jest

    Zgłoszony przez ElaK na grudnia 12, 2013 at 13:20.

    Małgosiu, napewno jest smakowita, chociaż mało termomixowa  tmrc_emoticons.~  Ja robię podobną ale więcej czynności wykonuję w TM  tmrc_emoticons.)  I nie obsmażam, tylko obwijam folią spożywczą i paruję na Varomie. Jest soczysta i pyszna  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ale pyszności 

    Zgłoszony przez Kocica na grudnia 12, 2013 at 09:52.

    Ale pyszności  tmrc_emoticons.)

    Jestem Agata tmrc_emoticons.)

    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.

    Antoine de Saint-Exupéry

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze