3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos tatarski


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

Sos tatarski

składniki na sos

  • 400 g pieczarki marynowane, dwa słoiki ok. 200g
  • 150 g korniszonki, mały słoik lub połowa średniego słoika
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • 0,5 cebuli pokrojonej w drobną kosteczkę
  • sól, pieprz do smaku
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. 1. Korniszonki (bez zalewy) wrzucić do naczynia miksującego 4 sek./Closed lid/obr.4

    2. Do naczynia miksującego dorzucić pieczarki (bez zalewy), ugotowane na twardo jajka (pokrojone na ćwiartki) 4 sek./Closed lid/ obr.4

    3. Dodać pokrojoną drobno cebulę, majonez, sól i pieprz 10sek./Closed lid/Gentle stir setting

    4. Przełożyć do miski.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Sos można przechowywać w lodówce do 7 dni. Idealny do kanapek z szynką (najlepszy do domowych szynek).

Im wyższe obroty (lub dłuższy czas miksowania), tym sos jest bardziej rozdrobniony.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz