Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Śledzie
- 500 gramów filetów ze śledzi
Cebula karmelizowana
- 2,5 MT octu 10 %
- 300 gramów cukru bialego
- 500 gramów cebuli białej, połówki
- 2 czubate łyżki miodu
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Śledzie pokroić na paski 3- 4 cm i połączyć z ostudzoną cebulą.
PRZECHOWYWAĆ w lodówce do 7 dni.
Cebulę pokroić w TM 4 sek. obr 4.
Na dużej patelni rozgrzać dużą ilość oleju (przykryć dno na ok. 3 mm)
Na patelnię dodać cebulę, ocet, cukier i miód.
Smażyć na wolnym ogniu do momentu aż płyn wyparuje a cebula nabierze ciemno złotego koloru i będzie błyszcząca(ok. 1- 2 godziny) Smażymy bez przykrycia co jakiś czas mieszając.
Śledzie
Karmelizowanie cebuli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Można użyć gotowych śledzi w oleju chociaż najlepsze są filety śledziowe solone- wtedy trzeba wymoczyć aż będą odpowiednio słone.
Cebulę karmelizowaną można dodawać też do innych potraw np. do pieczonych mięs.
Cebulę karmelizowaną można przygotować też z cebuli czerwonej.
POLECAM- Lidka Abramowicz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzNumerous games available on the internet provide...
Numerous games available on the internet provide us with hours of enjoyable distraction. Typically, I take a break every hour to play bubble shooter
Niestety dla mnie totalna porażka. Cebula...
Niestety dla mnie totalna porażka. Cebula skarmelizowała się, ale po ostudzeniu na patelni zrobiła mi się jedna wielka skorupa. W smaku było ok - strasznie słodkie, ale ok. Natomiast przy gryzieniu cebula tak przyklejała się do zębów, że trudno ją było odlepić. Nie dodałam jej do śłedzi bo bałam się, że nic z tej skarmelizowanej breji nie wyjdzie.
Wy zachwalacie a mnie nic nie wyszło. ...
Wy zachwalacie a mnie nic nie wyszło.
Długo się robi a po odparowaniu wody bylo tak gęste że ciężko było do śledzi przełożyć.
Ocet śmierdzial w całym domu - mąż wściekły ciągle przciąg robił. W końcu cebula karmelizowana stała się kamieniem........
Te ledzie s hitem kadej imprezy Polecam...
Te śledzie są hitem każdej imprezy
Polecam spróbować, naprawdę warto.
Lubię się dzielić swoimi
Lubię się dzielić swoimi przepisami. Postaram się coraz częściej to robić
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/wink.png" alt="
" width="19" height="19"> POZDRAWIAM. L.A.
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="
" width="19" height="19">
Lidka Abramowicz
To ja DZIĘKUJĘ, że chciało Ci
To ja DZIĘKUJĘ, że chciało Ci się testować mój domowy przepis. POZDRAWIAM.
" src="http://przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/party.png" alt="
" width="19" height="23">
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="
" width="19" height="19">
Lidka Abramowicz
Najlepsze śledzie jakie można
Najlepsze śledzie jakie można sobie wyobrazić, bardzo dziękuję za ten przepis!
Śledzie - absolutny hit
Śledzie - absolutny hit każdego małego i dużego przyjęcia
Jadłam te śledzie ,więc z
Jadłam te śledzie ,więc z czystym sumieniem mogę polecić. Bardzo dobre.
Pozdrawiam 
pyszne śledzie ,polecam
pyszne śledzie ,polecam
Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa