3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Śledzie w cebuli karmelizowanej L.A.


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Śledzie

  • 500 gramów filetów ze śledzi

Cebula karmelizowana

  • 2,5 MT octu 10 %
  • 300 gramów cukru bialego
  • 500 gramów cebuli białej, połówki
  • 2 czubate łyżki miodu
5

Przygotowanie

    Śledzie
  1. Śledzie pokroić na paski 3- 4 cm i połączyć z ostudzoną cebulą.

    PRZECHOWYWAĆ w lodówce do 7 dni.

  2. Karmelizowanie cebuli
  3. Cebulę pokroić w TM 4 sek. obr 4.

    Na dużej patelni rozgrzać dużą ilość oleju (przykryć dno na ok. 3 mm)

    Na patelnię dodać cebulę, ocet, cukier i miód.

    Smażyć na wolnym ogniu do momentu aż płyn wyparuje a cebula nabierze ciemno złotego koloru i będzie błyszcząca(ok. 1- 2 godziny) Smażymy bez przykrycia co jakiś czas mieszając.

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Można użyć gotowych śledzi w oleju chociaż najlepsze są filety śledziowe solone- wtedy trzeba wymoczyć aż będą odpowiednio słone.

Cebulę karmelizowaną można dodawać też do innych potraw np. do pieczonych mięs.

Cebulę karmelizowaną można przygotować też z cebuli czerwonej. 

POLECAM-  Lidka Abramowicz


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Numerous games available on the internet provide...

    Zgłoszony przez Yulias na października 18, 2022 at 10:13.

    Numerous games available on the internet provide us with hours of enjoyable distraction. Typically, I take a break every hour to play bubble shooter

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niestety dla mnie totalna porażka. Cebula...

    Zgłoszony przez Lydian na października 4, 2017 at 13:54.

    Niestety dla mnie totalna porażka. Cebula skarmelizowała się, ale po ostudzeniu na patelni zrobiła mi się jedna wielka skorupa. W smaku było ok - strasznie słodkie, ale ok. Natomiast przy gryzieniu cebula tak przyklejała się do zębów, że trudno ją było odlepić. Nie dodałam jej do śłedzi bo bałam się, że nic z tej skarmelizowanej breji nie wyjdzie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wy zachwalacie a mnie nic nie wyszło. ...

    Zgłoszony przez dowa na września 1, 2017 at 22:05.

    Wy zachwalacie a mnie nic nie wyszło. tmrc_emoticons.(
    Długo się robi a po odparowaniu wody bylo tak gęste że ciężko było do śledzi przełożyć.
    Ocet śmierdzial w całym domu - mąż wściekły ciągle przciąg robił. W końcu cebula karmelizowana stała się kamieniem........

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Te ledzie s hitem kadej imprezy Polecam...

    Zgłoszony przez malgorzatasocha@op.pl na maja 16, 2017 at 19:53.

    Te śledzie są hitem każdej imprezy tmrc_emoticons.) Polecam spróbować, naprawdę warto.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Lubię się dzielić swoimi

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na października 17, 2013 at 17:31.

    Lubię się dzielić swoimi przepisami. Postaram się coraz częściej to robić tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;-) Wink" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/wink.png" alt="tmrc_emoticons.;)" width="19" height="19"> POZDRAWIAM. L.A.Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" width="19" height="19">

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To ja DZIĘKUJĘ, że chciało Ci

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na października 17, 2013 at 17:30.

    To ja DZIĘKUJĘ, że chciało Ci się testować mój domowy przepis. POZDRAWIAM.Party" src="http://przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/party.png" alt="Party" width="19" height="23">tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" width="19" height="19">

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Najlepsze śledzie jakie można

    Zgłoszony przez Fiolas na października 7, 2013 at 08:54.

    Najlepsze śledzie jakie można sobie wyobrazić, bardzo dziękuję za ten przepis!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Śledzie - absolutny hit

    Zgłoszony przez JoanMo na października 7, 2013 at 07:59.

    Śledzie - absolutny hit każdego małego i dużego przyjęcia  Cooking 10

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jadłam te śledzie ,więc z

    Zgłoszony przez smoczek na października 3, 2013 at 20:24.

    Jadłam te śledzie ,więc z czystym sumieniem mogę polecić. Bardzo dobre. tmrc_emoticons.) Pozdrawiam tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszne śledzie ,polecam 

    Zgłoszony przez Monia i Heniu na października 3, 2013 at 01:13.

    pyszne śledzie ,polecam  tmrc_emoticons.)

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa Wink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze