3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Śledź "przez różowe okulary"


Wydrukuj:
4

Składniki

Śledź "przez różowe okulary"

  • 400 g Buraczków czerwonych
  • 300 g jabłek
  • 250 g kiszonych ogórków
  • 500 g śledzi wiejskich

Sos:

  • 10 g siemienia lnianego
  • 5 g orzechów włoskich łuskanych
  • 5 g migdałów, ze skórką
  • 100 g majonezu
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz do smaku, natka pietruszki
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Buraczki umyć,obrać, rozdrobnić 10s/Counter-clockwise operation4 na nieregularne, średniej wielkości kawałki. Gotować w koszyczku 12min/Varoma/Counter-clockwise operation1, do wody w naczyniu można dodać kilka goździków dla uzyskania świątecznego aromatu. Ugotowane buraczki studzimy i przekładamy do dużego naczynia.
    Jabłka obieramy i kroimy na ćwiartki, a w naczyniu miksującym rozdrabniamy 5s/Counter-clockwise operation4, przekładamy do naczynia z buraczkami. Podobnie też ogórki, które rozdrabniamy 6s/Counter-clockwise operation4.
  2. Do czystego i suchego naczynia wsypujemy siemię, migdały i orzechy, mielimy 60s/Counter-clockwise operation10, dodajemy majonez,jogurt, sól i pieprz, mieszamy 10s/Counter-clockwise operation6. Przelewamy do naczynia z pozostałymi składnikami, dodajemy śledzie, pokrojone w ok.2cm paski i mieszamy. Można dodać posiekaną natkę pietruszki. Schładzamy kilka godzin, aby składniki i ich smaki dobrze się połączyły.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Warianty:


1. z jajkami:


wówczas równocześnie gotujemy jajka i buraki, wydłużając czas o kilka minut: 5 jajek wkładamy do koszyczka, a buraczki umieszczamy w nadstawce Varoma.



2. Bez śledzi i majonezu może posłużyć jako dodatek do wielu dań zarówno mięsnych jak i jarskich, jogurt możemy zastąpić oliwą.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy