3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sałatka z kalarepy i chrzanu


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

1 sztuka kalarepy

  • Sól, cukier
  • 4 łyżki śmietany 12%
  • 1 łyżeczka posiekanego kopru
  • 1 kalarepa
  • 1 łyżeczka chrzanu
5

Przygotowanie

    Salatka z kalarepy i chrzanu
  1. Sos:

    Chrzan, koper, śmietanę i przyprawy mieszamy w Closed lid 10s / obr. 4  

  2. Do salaterki wkładamy obraną i pokrojoną kalarepę. Zalewamy ją sosem i sałatka gotowa.  

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Kalarepkę możemy pokroić nożem w większe kawalki, albo zmiksować w termomiksie.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wspaniale zestawienie

    Zgłoszony przez magdalennon na września 28, 2015 at 17:36.

    Wspaniale zestawienie smaków!!!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo nam smakowało:) do tej

    Zgłoszony przez KarinaB na listopada 1, 2014 at 20:22.

    Bardzo nam smakowałotmrc_emoticons.) do tej pory nie próbowałam mixu kalarepy z chrzanem i koperkiem, ale bardzo udany zestaw. Polecamtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kalarepe możemy rozdrobnić w

    Zgłoszony przez Kocica na lipca 4, 2013 at 21:43.

    Kalarepe możemy rozdrobnić w termomiksie, a jak ktoś woli większe kawałki to pokroić tylko nożem.

    Napisałam to we wskazówkach ale jakoś znikneło tmrc_emoticons.(

    Jestem Agata tmrc_emoticons.)

    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.

    Antoine de Saint-Exupéry

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Agatko, napisz co z ta

    Zgłoszony przez ElaK na lipca 4, 2013 at 15:41.

    Agatko, napisz co z ta kalarepa  tmrc_emoticons.)  Wg mnie do tego sosu można dodać pokrojona na kawalki kalarepę i rozdrobnić 4-5 s. / obr.4-4,5.  tmrc_emoticons.~  Ale Ty wiesz dokładnie jak, bo robiłaś  tmrc_emoticons.) Pozdrawiam 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie rozumiem, kalarepki nie

    Zgłoszony przez gabi49 na lipca 4, 2013 at 12:50.

    Nie rozumiem, kalarepki nie rozdrabniamy? tmrc_emoticons.~

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze