Tu jesteś:
4
Składniki
12 porcja/porcje/porcji
składniki
- 200 gramy Gouda, w średnim wieku, w kawałkach
- 15 gramy oleju i trochę więcej do smażenia
- 200 gramy czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę (2cm)
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć ser, rozdrobnić 8 s/obr. 7 i przełożyć. Opłucz miskę miksującą.
- Do naczynia miksującego włożyć olej, paprykę i cukinię, na pokrywę naczynia miksującego założyć osłonę przeciwbryzgową i obsmażyć .
- Dodać sól, pieprz, pieprz cayenne, zioła prowansalskie i mieszankę fasoli i kukurydzy, rozdrobnić 5 s/obr. Przecedź mieszaninę przez koszyczek.
- Mieszanką posmarować 3 tortille, równomiernie posypać startym serem i ułożyć pozostałe tortille. Rozgrzej olej na patelni na kuchence, smaż quesadille na małym ogniu i ostrożnie je obracaj, gdy tylko ser zacznie się topić. Pokrój quesadille na ćwiartki i podawaj na ciepło.
- Mieszanką posmarować 3 tortille, równomiernie posypać startym serem i ułożyć pozostałe tortille. Rozgrzej olej na patelni na kuchence, smaż quesadille na małym ogniu i ostrożnie je obracaj, gdy tylko ser zacznie się topić. Pokrój quesadille na ćwiartki i podawaj na ciepło.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCoś nie tak jest z listą skłądników -...
Coś nie tak jest z listą skłądników - wyświetlają się tylko 3 pierwsze, brak cukinii, kukurydzy, przypraw, prośba o weryfikację, bo fajnie wygląda