3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Puszysty omlet


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

  • szczypta soli
  • szczypta ulubionych ziół
  • pol lyzki masla do smazenia
  • 2 żółtka
  • 2 białka
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia włożyc mieszadło. Wlac białka, wsypac szczypte soli i ubijac w poz.4 przez około 2-4minut az białka beda ubite na sztywną piane. W tym czasie rozgrzac masło na patelni (na małym ogniu). Dodac po jednym zoltku ciągle ubijajac. Wylac gotową masę na rozgrzana patelnie i przykryc pokrywka. Po kilku minutach energicznie przezucic omlet na druga strone. Zsunac z patelni.

    *mozna tez podsmazyc drobno posiekana cebulke zanim wyleje sie mase na patelnie i wtedy bedzie omlet z cebula

    +polecam podawac omlet z sosem majonezowo-ketchupowym (zmieszac majonez i ketchup w rownych proporcjach, dodac pieprzu i gotowe tmrc_emoticons.D)

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz