Składniki
1 porcja/porcje/porcji
- szczypta soli
- szczypta ulubionych ziół
- pol lyzki masla do smazenia
- 2 żółtka
- 2 białka
-
6
15min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Do naczynia włożyc mieszadło. Wlac białka, wsypac szczypte soli i ubijac w poz.4 przez około 2-4minut az białka beda ubite na sztywną piane. W tym czasie rozgrzac masło na patelni (na małym ogniu). Dodac po jednym zoltku ciągle ubijajac. Wylac gotową masę na rozgrzana patelnie i przykryc pokrywka. Po kilku minutach energicznie przezucic omlet na druga strone. Zsunac z patelni.
*mozna tez podsmazyc drobno posiekana cebulke zanim wyleje sie mase na patelnie i wtedy bedzie omlet z cebula
+polecam podawac omlet z sosem majonezowo-ketchupowym (zmieszac majonez i ketchup w rownych proporcjach, dodac pieprzu i gotowe )
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz(Brak tematu)
bardzo dobry omlet
bardzo dobry omlet
Bardzo smaczny :)Byl tylko
Bardzo smaczny Byl tylko problem z "energicznym" przeżuceniem