3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Przepiórcze jajka marynowane w buraczkach na sosie tatarskim


Wydrukuj:
4

Składniki

8 osoba/osoby

Zalewa

  • 2 buraki czerwone
  • 0,5 szklanki octu winnego
  • 0,25 szklanki cukru
  • pół łyżeczki soli
  • 2 liście laurowe
  • 3 goździki
  • 1 litr wody mineralnej gazowanej

  • 24 jajka przepiórcze

Składniki na sos tatarski znajdują się w książce podstawowej lub na przepisowni

  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Buraczki obrać. Pokroić na kawałki. Zmiksować 20s/obr.5.

  2. Dolac wodę, gotować 20 min. obr2. 100 st. jeśli zacznie kipieć zmniejszyc do 90 st.

    Odcedzić.

  3. Do naczynia wlac wywar z buraka i pozostałe składniki zalewy. Zagotować 100 st. obr.1 czas aż sie zagotuje.

  4. Zalewę ostudzić. Do słoika włożyc ugotowane jajka przepiórcze. Zalać zalewą.

  5. Jajka marynowac 24h(nie dłużej!). Podawać w całości lub przecięte na liściu cykori z sosem tatarskim.

    Smacznego

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Oczywiście można również marynować jaja kurze. Czas może byc wtedy troszke dłuższy.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Smaczne jak zwykle jajka - ale bardzo efektowne na...

    Zgłoszony przez Stella08 na października 25, 2016 at 21:45.

    Smaczne jak zwykle jajka - ale bardzo efektowne na stole

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze