3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Przepiórcze jajka marynowane w buraczkach na sosie tatarskim


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

8 osoba/osoby

Zalewa

  • 2 buraki czerwone
  • 0,5 szklanki octu winnego
  • 0,25 szklanki cukru
  • pół łyżeczki soli
  • 2 liście laurowe
  • 3 goździki
  • 1 litr wody mineralnej gazowanej

  • 24 jajka przepiórcze

Składniki na sos tatarski znajdują się w książce podstawowej lub na przepisowni

  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Buraczki obrać. Pokroić na kawałki. Zmiksować 20s/obr.5.

  2. Dolac wodę, gotować 20 min. obr2. 100 st. jeśli zacznie kipieć zmniejszyc do 90 st.

    Odcedzić.

  3. Do naczynia wlac wywar z buraka i pozostałe składniki zalewy. Zagotować 100 st. obr.1 czas aż sie zagotuje.

  4. Zalewę ostudzić. Do słoika włożyc ugotowane jajka przepiórcze. Zalać zalewą.

  5. Jajka marynowac 24h(nie dłużej!). Podawać w całości lub przecięte na liściu cykori z sosem tatarskim.

    Smacznego

10
11

Porady

Oczywiście można również marynować jaja kurze. Czas może byc wtedy troszke dłuższy.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Smaczne jak zwykle jajka - ale bardzo efektowne na...

    Zgłoszony przez Stella08 na października 25, 2016 at 21:45.

    Smaczne jak zwykle jajka - ale bardzo efektowne na stole

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze