Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
PASTA
- 1 łyzka oleju kukurydzianego
- opcjonalnie:, odrobina chili
- sól do smaku
- 1 łyżeczka suszonej czerwonej papryki
- 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego
- 1-2 łyżki soku z cytryny
- kiełki rzodkiewki
- 1 puszka czerwonej fasoli, - odsączona
- 1-2 kiszone ogórki
- 1-2 ząbki czosnku
- 2 małe czerwone cebule
- 3-4 gałązki kolendry lub pietruszki
-
6
10min
Czas całkowityPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
1.W suchym naczyniu posiekać natkę kolendry lub pietruszki 5 s. / obr.6
2.Dodać cebulę przekrojoną na ćwiartki i czosnek, posiekać 5 s. / obr.5
3.Dodać ogórki i odsączoną fasolę, posiekać 4-7 s. / obr.4. Zgarnąć kopystką na dno naczynia.
4.Dodać resztę składników i wymieszać 5-10 s. / obr.
3
PASTY
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Pastą można napełniać kruche babeczki lub podawać z pieczywem czosnkowym, grzankami.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzOj doprawiona na ostro bylaby
Oj doprawiona na ostro bylaby dla mnie za ostra. Cebula, czosnek i kielki wystarczyly w swojej ostrosci. Nie dalam cytryny, bo nie mialam, ale kwasnosc ogorkow wystarczyla.
Wyprobuje na pewno
Wyprobuje na pewno
Super przepis! Rzeczywiście
Super przepis! Rzeczywiście na ostro jest pyszna
Nie miałam chili, dodałam pieprzu kajeńskiego. Dobrze, że zdążyłam zrobić zdjęcie bo z ciepłymi bułeczkami znikała w tempie błyskawicznym
[[wysiwyg_imageupload:2069:]]
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Pasta jest wyjątkowo smaczna
Pasta jest wyjątkowo smaczna gdy doprawimy ją na "ostro".
Jola