Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Pasta jajeczna
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 3 czubate łyżki kaparów, konserwowych
- 10 oliwek zielonych
- sól, pieprz,natka pietruszki
- 1 łyżeczka majonezu wykonanego w TM (opcjonalnie)
-
6
3min
Czas całkowity 3minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
Do"Blokada naczynia miksującego" włożyć oliwki, kapary, natkę pietruszki i rozdrobnić obr 4/3s. następnie dorzucić jajka przekrojone na pół, pieprz, sól, majonez i włączyć na obr 4/ 3s. Gotową pastą posmarować kanapki, krakersy, chleb ryżowy lub inne pieczywo.
Pasta jajeczna
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSuper przepis, moje smaki. Pierwszy etap...
Super przepis, moje smaki. Pierwszy etap -wydłużyłem do 10 sec, bardziej rozdrabniając składniki. Ostrożnie z solą, kapary w zalewie są słone. Na kanapkę wyśmienite, konsystencja ok. Ja ozdobiłem ją jeszcze listkiem kolendry. Pycha
Bernadeta_1 prosimy o foto