Składniki
6 porcja/porcje/porcji
- 1 duża makrela wędzona, 3 średniej wielkości surowe marchewki, 3-4 jajka ugotowane na twardo, sok z 1/2 cytryny, majonez, sól , pieprz,. Do przybrania - np. natka pietruszki ,kawałek czerwonej papryki , 2 ogórki konserwowe.
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1. Makrelę obrać ze skóry i wyjąć ości, umieścić w naczyniu dodać 2 łyżki majonezu.Wymieszać 3-4 sek.obr "Obroty wsteczne" ,poz. 2-3.Wyjąć na płaski półmisek i posmarować cienką warstwą majonezu.
2. W naczyniu umiescić marchewkę ,rozdrobnić 5-6 sek. poz 7-8. Wyjąć na rybę ,skropić sokiem z cytryny i posmarować majonezem.
3. Następnie rozdrobnić jajka-2-3 sek. poz. 3-4. Wyjąć na marchewkę ,posypać solą ,pieprzem( na całej powierzchni) oraz udekorować np. ogórkiem konserwowym ,papryką itp.
Smacznego!
.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzsuper przepis
super przepis
Rewelacja.
Rewelacja.
Mmmmm
Mmmmm rewelacja!!!!!!!!
Małgosiu jak zwykle można na Ciebie liczyć
Ania ze Szczecina
To jest SUPER potrawa. Można
To jest SUPER potrawa. Można zrobić na Wigilię Bożego Narodzenia. POZDRAWIAM. Lidka Abramowicz " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="" width="19" height="19">
Lidka Abramowicz
Dziękuję za przepis który
Dziękuję za przepis który mnie zainspisował Jeszcze nie jadłam makreli wędzonej z surową marchewką :O Pozdrawiam cieplutko