3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kolorowa sałatka z komosą, batatem i granatem


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Kolorowa sałatka z komosą, batatem i granatem

  • Batat pieczony - 60 g
  • Komosa ryżowa - 50 g
  • Granat (obrany) - 1/2 sztuki (60 g)
  • Jarmuż - 30 g
  • Czerwona cebula - 40 g
  • Oliwa z oliwek Extra Virgin - 10 g
  • Ocet jabłkowy - 5 g
  • Syrop klonowy (lub miód) - 5 g
  • Sól - szczypta
  • Pieprz - szczypta
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlewamy 1 litr wody. Do koszyczka odmierzamy komosę, płukamy ją pod bieżącą wodą.
  2. Koszyczek wkładamy do naczynia miksującego, zamykamy.
  3. Nakładamy nakładkę Varomy i wkładamy do niej jarmuż, zamykamy.
  4. Gotujemy 15 min/Varoma/obr.4
  5. W między czasie wyciągamy ziarenka granatu.
  6. Cebulę kroimy w piórka.
  7. W miseczce mieszamy składniki sosu winegret.
  8. Koszyczek z komosą wyjmujemy za pomocą kopystki, możemy przelać zimną wodą.
  9. Wszystkie składniki na sałatkę razem z komosą i batatami mieszamy razem z sosem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Wskazówka:


Do sałatki wykorzystujemy bataty upieczone w pierwszym dniu diety.
Ziarna granatu , by nie zachlapać całej kuchni sokiem, najlepiej wyciągnąć pod wodą. Przekrawamy granat na pół. Zanurzamy go w misce z wodą i wywijamy owoc. Następnie wyciągamy ziarenka tmrc_emoticons.)
Dziś wieczorem najlepiej przygotować konfiturę z malin na jutrzejsze śniadanie.

Czas przygotowania: 17 min

Kcal: 373 | B: 10,9 g | T: 13,6 g | W: 51,6 g


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy