3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jajka faszerowane zapiekane w skorupkach


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Składniki

  • 8 dużych jajek
  • 1/2 pęczka Natki pietruszki
  • 50 g ostrego żółtego sera
  • szczypta słodkiej papryki
  • sól, pieprz
  • 6
    50min
    Czas całkowity 35min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    wykonanie
  1. 1. Ugotować jaja na parze 14 min/Varoma/obr.1, ostudzić i ostrym nożem przekroić na połówki, uważając, żeby nie uszkodzić skorupek. Delikatnie wydrążyć.

    2. Wydrążony miąsz (białka +żółtka), natkę bez ładyg, 25 g sera pokrojonego na kawałki włożyć do Blokada naczynia miksującego 3s/obr. 5

    3. Wyjąć z Blokada naczynia miksującego doprawić solą i pieprzem. Napełniać skorupki masą, na wierzch położyć kawałkami pozostałego sera (paski, kostka). Ułożyć na blaszcze i piec 15 min w nagrzanym piekarniku do 190 st.C.

    4. Podawać na ciepło

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Koszyczek potrzebny do gotowania jajek na parze.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy