Składniki
8 porcja/porcje/porcji
Składniki
- 8 dużych jajek
- 1/2 pęczka Natki pietruszki
- 50 g ostrego żółtego sera
- szczypta słodkiej papryki
- sól, pieprz
-
6
50min
Czas całkowity 35minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
1. Ugotować jaja na parze 14 min/Varoma/obr.1, ostudzić i ostrym nożem przekroić na połówki, uważając, żeby nie uszkodzić skorupek. Delikatnie wydrążyć.
2. Wydrążony miąsz (białka +żółtka), natkę bez ładyg, 25 g sera pokrojonego na kawałki włożyć do
"Blokada naczynia miksującego" 3s/obr. 5
3. Wyjąć z
"Blokada naczynia miksującego" doprawić solą i pieprzem. Napełniać skorupki masą, na wierzch położyć kawałkami pozostałego sera (paski, kostka). Ułożyć na blaszcze i piec 15 min w nagrzanym piekarniku do 190 st.C.
4. Podawać na ciepło
wykonanie
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Koszyczek potrzebny do gotowania jajek na parze.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz