Składniki
4 porcja/porcje/porcji
1-3 OP. GOTOWEGO CIASTA FRANCUSKIEGO
- 100 g masła do posmarowania ciasta
- 1 roztrzepane jajko do posmarowania wierzchu
FARSZ
- 400 g szpinaku (mrożonego, sparzonego)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 4 ząbki czosnku
- 2 cebule
- 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, sól czosnkowa i pieprz do smaku
- 200 g sera feta
-
6
15min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
FARSZ:
Sparzyć szpinak (mrożonkę wyłożyć na durszlak; po jego rozmrożeniu przelać go wrzącą wodą i odczekać, aż obcieknie).
Na wirujące noże (obr.7) wrzucić przez otwór czosnek i cebulę. Pozostałe skladniki włożyć do
"Blokada naczynia miksującego" i wymieszać 5s./ obr. 5. Ewentualnie doprawić do smaku (na ostro).
CIASTO:
Ciasto pokroić na paski o szerokości 6 cm. Każdy pasek posmarować masłem. Ułożyć porcję farszu i zagiąć tak, aby powstał trójkąt (szczelnie zamknąć przy pomocy widelca).
Rożki posmarować jajkiem (można posypać sezamem). Układać je na posmarowanej masłem lub wyłożonej pergaminem blaszce i piec 10-15 min. w temp. 180*C.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo dobre
Bardzo dobre
Rewelacja-niebo w gębie:-)
Rewelacja-niebo w gębie