3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Francuskie rożki ze szpinakiem


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

1-3 OP. GOTOWEGO CIASTA FRANCUSKIEGO

  • 100 g masła do posmarowania ciasta
  • 1 roztrzepane jajko do posmarowania wierzchu

FARSZ

  • 400 g szpinaku (mrożonego, sparzonego)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, sól czosnkowa i pieprz do smaku
  • 200 g sera feta
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. FARSZ:

    Sparzyć szpinak (mrożonkę wyłożyć na durszlak; po jego rozmrożeniu przelać go wrzącą wodą i odczekać, aż obcieknie).

    Na wirujące noże (obr.7) wrzucić przez otwór czosnek i cebulę. Pozostałe skladniki włożyć do Closed lid i wymieszać 5s./ obr. 5. Ewentualnie doprawić do smaku (na ostro).

     

  2. CIASTO:

    Ciasto pokroić na paski o szerokości 6 cm. Każdy pasek posmarować masłem. Ułożyć porcję farszu i zagiąć tak, aby powstał trójkąt (szczelnie zamknąć przy pomocy widelca).

    Rożki posmarować jajkiem (można posypać sezamem). Układać je na posmarowanej masłem lub wyłożonej pergaminem blaszce i piec 10-15 min. w temp. 180*C.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz