Składniki
20 kawałek/kawałki/kawałków
Ciasto
- 600 gramów ugotowanych ziemniakow
- 50 gramów parmezanu, tartego
- 80 gramów miekkiego masla lub margaryny
- 2 jajka kurze
- 1 mała papryczka chilli
- sòl, pieprz, kminek
Nadzienie
- 150 gramów serka kremowego
- szpinak, szynka..... itd., wg upodoban
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Ciasto: do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc wszystkie skladniki: 40sek / obr 5. Strzykawka lub sac a poche formowac "kupki", piec w goracym piekarniku: 190° / 8-10min. Wystudzic. W miedzyczasie przygotowac nadzienie: do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc skladniki: 10sek / obr 5. Smarowac ciasteczka, skladac po 2.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzGabrysiu, dla mnie nie sa
Gabrysiu, dla mnie nie sa bardzo pikantne, ale moga dac sie troche odczuc, kto nie jest zbytnio przyzwyczajony Mozna spokojnie pominac papryczke I po klopocie
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Veroniczko, takich
Veroniczko, takich ciasteczek to jeszcze nigdy nie jadłam ani też nie słyszałam o takim przepisie. Rozumiem, że mogą stanowic fajną przystawkę. Tylko czy ta papryczka chilli nie jest zbyt ostra? Jaki one mają smak po upieczeniu? Są bardzo pikantne?
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"