Składniki
6 porcja/porcje/porcji
CHRUPIĄCE KRĄŻKI CEBULOWE
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 140 g piwa
- 40 g skrobi kukurydzianej
- 80 g mąki pszennej
- 250 g bułki tartej
- 300 g oleju rzepakowego, do smażenia
- 1 łyżeczka soli
- 220-240 g czerwonej cebuli, pokrojonej w 5 mm krążki
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
Przygotowanie
Krążki cebuli umieścić w misce, posypać solą, papryką i czosnkiem, wymieszać za pomocą kopystki.
Do naczynia miksującego wlać piwo, dodać skrobię kukurydzianą i mąkę, wymieszać 10s/obr.4. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, ponownie wymieszać 10s/obr.4. Ciasto przelać do osobnego naczynia.
Krążki cebuli maczać w przygotowanym cieście, a następnie obtaczać w bułce tartej.
Na kuchence w dużym garnku rozgrzać olej. Krążki cebulowe smażyć na gorącym oleju, aż się zarumienią, następnie odwrócić na drugą stronę i smażyć na złotobrązowy kolor. Krążki wyjmować łyżką cedzakową i kłaść na papierowe ręczniki.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz
Porady
Krążki podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz