3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CHRUPIĄCE KRĄŻKI CEBULOWE


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

CHRUPIĄCE KRĄŻKI CEBULOWE

  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 140 g piwa
  • 40 g skrobi kukurydzianej
  • 80 g mąki pszennej
  • 250 g bułki tartej
  • 300 g oleju rzepakowego, do smażenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 220-240 g czerwonej cebuli, pokrojonej w 5 mm krążki
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1.  Krążki cebuli umieścić w misce, posypać solą, papryką i czosnkiem, wymieszać za pomocą kopystki.

  2.  Do naczynia miksującego wlać piwo, dodać skrobię kukurydzianą i mąkę, wymieszać 10s/obr.4. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, ponownie wymieszać 10s/obr.4. Ciasto przelać do osobnego naczynia.

  3.  Krążki cebuli maczać w przygotowanym cieście, a następnie obtaczać w bułce tartej.

  4.  Na kuchence w dużym garnku rozgrzać olej. Krążki cebulowe smażyć na gorącym oleju, aż się zarumienią, następnie odwrócić na drugą stronę i smażyć na złotobrązowy kolor. Krążki wyjmować łyżką cedzakową i kłaść na papierowe ręczniki.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Krążki podawać bezpośrednio po przygotowaniu.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy