3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

arbuzowa fantazja


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 1,5 kg arbuza, obranego, bez pestek
  • 1 duża czerwona cebula
  • 250 g sera feta
  • 100 g czarnych oliwek, bez pestek (można dodać mniej albo w ogóle jeśli ktoś nie lubi)
  • pęczek świeżej mięty
  • 2 limonki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. można przygotować w 2 wersjach

    1) sałatka:

    Arbuza pokrój w kostkę. Do Closed lid wrzuć na włączone ostrza cebulę pokrojoną w ćwiartki oraz oliwki czas ~10s/obroty 5. Następnie dodaj świeżą miętę bez łodyh (same liście) oraz sok wyciśnięty z 2 limonek i oliwę z oliwek czas ~5s/obroty 4. Pokrojonego arbuza wyłóż do salaterki, dodaj zawartość Closed lid oraz posyp serem fera (najlepszy jest taki już w kawałkach).

    2) "kanapki" arbuzowe

    Arbuza pokrój w plastry na grubość palca. Do Closed lid wrzuć cebulę oraz oliwki czas ~20s/obroty 6, dodaj ser feta (w tej opcji sprawdzi się bardziej ser w kawałku) czas ~20s/obroty 7. Następnie dodaj świeżą miętę bez łodyh (same liście) oraz sok wyciśnięty z 2 limonek i oliwę z oliwek czas ~10s/obroty 6 (ostatecznie musi powstać masa). Pokrojonego arbuza ułuż na talerzy, smarując go zawartością Closed lid. Możesz również nabierać dipp pałeczkami arbuzowymi (bądź z innych owoców/warzyw)

     

    Smacznego! tmrc_emoticons.)

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy