Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
15 porcja/porcje/porcji
Najlepsze Pancakes z ciecierzycy – beztłuszczowe i bezglutenowe pankejki cieciorkowe
- 260 g mąki z ciecierzycy
- 1 duży banan
- 230 g Serka Tutti waniliowego, 3opakowania po 90g
- 50 gramów Mleka 3.5%
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
6
25min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Odmierzamy 260 g maki z ciecierzycy dodajemy banana połamanego na kawałki), serki i mleko.
I na koniec wsypujemy 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Wszystko mieszamy"Brak obrotów wstecznych" 5. Okolo 2 minut.
Po wymieszaniu składników masa ma przypominać gęstą śmietanę. Odstawiamy na 10 min.
Po tym czasie można przystąpić do smażenia. Na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym przy pomocy łyżki wylewaj małe porcje ciasta. Podpiekaj aż będzie widać małe bąbelki i przewróć na drugą stronę. Po upieczeniu pankejka można podawać z różnymi dodatkami.
Uwaga!
Nie podpiekaj za długo, bo pankejki zrobią się suche i twarde.
Smacznego
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz