3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant ciasta fillo ( pasta phyllo)


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 250 gramów maki "twardej", na chleb
  • 110 gramów wody o temp. pokojowej
  • szczypta soli
  • 20 gramów oleju z oliwek + ile potrzeba
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wlozyc do naczynia wszystkie skladniki: 2min / Closed lid / Dough mode. Wyjac ciasto, wlozyc  miedzy 2 gorace naczynia (talerze, przykrywki), zostawic na 20min niech "odpocznie". Podzielic na kawalki, rozwalkowac kazdy kawalek na natluszczonym papierze, posmarowac kazdy placek ( cieniutko rozwalkowany) olejem, uzywac wg przepisu.

10
11

Porady

Greckie pochodzenie, jak podkreslil juz SAM. Znaczy "liscie", ze wzgledu na "cienkosc". Uzywane do pieczenia w piekarniku lub smazenia; kròtki czas pieczenia; Swietna do przekasek, np. "golabkòw" chinskich.Uzywana na calym swiecie.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy