Składniki
1 słoik/słoiki/słoików
3 cytryny ze skórką
- 3 cytryny ze skórką
- 300 g miodu naturalnego
- 1 płaskie łyżeczki do herbaty chili w proszku
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
Cytryny wyszorować dokładnie ciepłą wodą z dodatkiem octu lub sody. Pokroić (razem ze skórką) na części, usunąć ewentualne pestki i wrzucić do naczynia miksującego. Dodać miód i chili
"Blokada naczynia miksującego" / 20sek /obr. 8-10
W razie konieczności - przedłużyć czas miksowania do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Słoiczek z syropem przechowuję w lodówce.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Idealny syrop na wszelkiego rodzaju przeziębienia i infekce.
Doskonale wzmacnia odporność.
Sugerowane stosowanie: zapobiegawczo i na wzmocnienie odporności - 1 łyżeczka dziennie, w przypadku infekcji - 2 do 3 łyżeczek dziennie.
W związku z pytaniami o czosnek - pewnie, że można dodać Ja nie dodaję bo by było za ostre
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzzrobiłam. dobry w smaku.
zrobiłam. dobry w smaku.
Syrop smaczny, tylko wyszedł mi trochę gęsty
Syrop smaczny, tylko wyszedł mi trochę gęsty
(Brak tematu)
Fajny sposób na wykorzystanie
Fajny sposób na wykorzystanie całej cytryny wraz ze skórą,syrop zrobiłam,z powodu użycia w przepisie całych cytryn skóra daje lekki posmak goryczy, ale mimo to dobry w smaku.Polecam.