3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Spaghetti z cukinii z łososiem na parze, oliwkami i wegańskim sosem serowym


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Spaghetti z cukinii z łososiem na parze, oliwkami i wegańskim sosem serowym

  • 100 g Łosoś świeży – 100 g
  • 1 plastry Cytryna – 1 plaster (10 g)
  • 20 g Oliwa z oliwek – 20 g
  • 2 szczypty Sól morska, pieprz – 2 szczypty
  • 150 g Cukinia – 150 g
  • 20 g Oliwki – 20 g
  • 1 porcji Wegański sos serowy – 1 porcja
  • 6
    16min
    Czas całkowity 16min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Spaghetti z cukinii z łososiem na parze, oliwkami i wegańskim sosem serowym
  1. 1. Do naczynia miksującego wlewamy 400 ml wody, zakładamy Varomę, wykładamy papierem do
    pieczenia i kładziemy kawałek łososia. Doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy 10 g oliwy. Na
    wierzch kładziemy plaster cytryny.
    2. Gotujemy na parze 15 min/ Varoma/ obr. 1. W zależności jak gruby jest kawałek łososia,
    sprawdzamy czy ryba jest gotowa, ewentualnie gotujemy 2-5 min. dłużej.
    3. W międzyczasie robimy makaron z cukinii specjalną obieraczką do makaronu z warzyw lub zwykłą
    obieraczką do ziemniaków.
    4. Na talerz wykładamy makaron, posypujemy pokrojonymi w plasterki oliwkami, skrapiamy 10 g
    oliwy.
    5. Na wierzch kładziemy łososia i polewamy całość wegańskim sosem serowym.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

* Wykorzystujemy wegański sos serowy przygotowany dwa dni wcześniej.
* Dziś wieczorem przygotowujemy smalec potrzebny do śniadania jutro.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy