Tu jesteś:
4
Składniki
240 g
suszonych płatków czosnku
- 200 g soli morskiej gruboziarnistej
- 40 g suszonych płatków czosnku
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
Sól i płatki czosnku umieszczamy w naczyniu "Blokada naczynia miksującego" . Zakładamy miarkę na pokrywę i ustawiamy w zależności od tego jaki chcemy uzyskać stopień rozdrobnienia 10 - 20 s/ obr10. Sól przechowujemy w hermetycznie zamkniętym słoiczku.
Sól czosnkowa
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz