3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Polewa czekoladowa z żelatyną - super się kroi!


Wydrukuj:
4

Składniki

polewę

  • pół kostki margaryny kasi
  • 5 łyżek cukru
  • 3 łyżeczki kwasnej śmietany
  • 1 łyżka żelatyny
  • 3 łyżki kakao
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki oprócz żelatyny miksujemy obr.3/100st. do momentu zaświecenia lampki(uważać, żeby się kakao nie przypaliło). W 2-3 łyżkach gorącej wody rozpuścic żelatyne i dodać do pozostałych składników. Mieszać 30s/obr.3.

    Polewa gotowa do wylania na serniczek lub inną pyszność.  Po wystygnięciu doskonale się kroi - nie pęka!

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Genialne. spotkałam się z tym

    Zgłoszony przez gufo na września 25, 2014 at 17:48.

    Genialne. spotkałam się z tym przepisem dopiero przy okazji korzystania z TM.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •    W tej Przepisowni wszystko

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na listopada 13, 2013 at 18:49.

       tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" width="19" height="19">W tej Przepisowni wszystko jest. Chcę polewę czekoladową i...mam. Dzięki. POZDRAWIAMLove" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" width="19" height="19">

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaje do wypróbowania :D 

    Zgłoszony przez magi1 na maja 26, 2013 at 17:34.

    Dodaje do wypróbowania tmrc_emoticons.D  tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sprobuję zawsze robiłam

    Zgłoszony przez Anna500 na maja 26, 2013 at 17:18.

    Sprobuję tmrc_emoticons.D zawsze robiłam troszkę inną, ake ta pewnie też jest smaczna tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Swietna, tez robie czasem,

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 25, 2013 at 10:48.

    Swietna, tez robie czasem, podobna tmrc_emoticons.)  Ròznica jest tylko, ze dodaje 5 lyzek cukru pudru, zamiast zwyklego krysztalu,  5 lyzek gestej smietany, kwasnej i 2 lyzki wody. Reszta tak samo tmrc_emoticons.)  Pozdrawiam Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • świetny pomysł :)  dodaje

    Zgłoszony przez ilonaw na maja 25, 2013 at 10:00.

    świetny pomysł tmrc_emoticons.)  dodaje polewę do wypróbowania Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzięki za pomysł. To coś

    Zgłoszony przez gabi49 na maja 24, 2013 at 22:57.

    Dzięki za pomysł. To coś  nowego. Przy najbliższej okazji wypróbuje. Dodaję do kolekcji Big Smile Cooking 7

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze