Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Polędwiczka wieprzowa w sosie pieczarkowym
- 250 g Pieczarki – 250 g
- 150 g Cebula – 150 g
- 50 g Masło klarowane – 50 g
- 250 g Polędwica wieprzowa – 250 g
- 2 szczypty Sól morska, pieprz – 2-3 szczypty
- 250 g Pieczarki – 250 g
- 250 g Śmietanka 36% – 250 g
- 5 g Natka pietruszki – 5 g
-
6
24min
Czas całkowity 24minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego przekładamy umyte pieczarki, rozdrabniamy 2 s/ obr. 4. Przekładamy do
miseczki.
2. Do naczynia miksującego przekładamy obraną i pokrojoną w ćwiartki cebulę , rozdrabniamy 4
s/obr.5. Zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego.
3. Dodajemy masło klarowane, dusimy 2 min/ 120°C/ obr. 1
4. Dodajemy polędwiczkę pokrojoną na kawałki, sól, pieprz. Gotujemy 10 min/ 100°C/ obr.
wsteczne 1.
5. Dodajemy pieczarki, gotujemy 5 min/ 100°C/ obr. wsteczne 1.
6. Dodajemy śmietankę, gotujemy 5 min/ 100°C/obr. wsteczne 1.
7. Podajemy posypane natka pietruszki.
Polędwiczki wieprzowe
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz