Tu jesteś:
4
Składniki
1 słoik/słoiki/słoików
Peeling kawowo-czekoladowy
- 100 g kawa, w ziarnach
- 1/2 pomarańczy
- 6-8 kostki gorzkiej czekolady
- 6-8 łyżeczek oleju
-
6
7min
Czas całkowity 7minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
-
-
9
5
Przygotowanie
- Ziarna kawy umieścić w suchym naczyniu miksującym , prażyć 3min/60°C/obr.2
Zmielić ziarna kawy 2min/obr.10
Kopystką zgarnąć zmieloną kawe na dno naczynia miksującego.
Dodać kilka kostek czekolady 20 s/obr.8,5
Dodać przekrojoną połówkę pomarańczy (pamietać o dokładnym umyciu pomarańczy) 1min/obr.8,5
Przełoży peeling na miskę, dodać oliwę aż do uzyskania konsystencji kremu.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Przy mieleniu pomarańczy można opcjonalnie dodać ok 5g świeżego imbiru, pokrojinego w cienkie plasterki.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCzy zamiast ziarn kawy można użyć fusów z...
Czy zamiast ziarn kawy można użyć fusów z kawy?
Zosiu, Luksusowa Kura Domowa