Tu jesteś:
4
Składniki
1 słoik/słoiki/słoików
Peeling kawowo-czekoladowy
- 100 g kawa, w ziarnach
- 1/2 pomarańczy
- 6-8 kostki gorzkiej czekolady
- 6-8 łyżeczek oleju
-
6
7min
Czas całkowity 7minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Ziarna kawy umieścić w suchym naczyniu miksującym , prażyć 3min/60°C/obr.2
Zmielić ziarna kawy 2min/obr.10
Kopystką zgarnąć zmieloną kawe na dno naczynia miksującego.
Dodać kilka kostek czekolady 20 s/obr.8,5
Dodać przekrojoną połówkę pomarańczy (pamietać o dokładnym umyciu pomarańczy) 1min/obr.8,5
Przełoży peeling na miskę, dodać oliwę aż do uzyskania konsystencji kremu.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Przy mieleniu pomarańczy można opcjonalnie dodać ok 5g świeżego imbiru, pokrojinego w cienkie plasterki.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzKOLEJNA UDANA ODSŁONA UŻYCIA TERMOMIX....
KOLEJNA UDANA ODSŁONA UŻYCIA TERMOMIX.
BARDZO FAJNE SAMOPOCZUCIE PO TYM PILINGU
Czy zamiast ziarn kawy można użyć fusów z...
Czy zamiast ziarn kawy można użyć fusów z kawy?
Zosiu, Luksusowa Kura Domowa