3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Peeling kawowo-czekoladowy


Wydrukuj:
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

Peeling kawowo-czekoladowy

  • 100 g kawa, w ziarnach
  • 1/2 pomarańczy
  • 6-8 kostki gorzkiej czekolady
  • 6-8 łyżeczek oleju
  • 6
    7min
    Czas całkowity 7min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Ziarna kawy umieścić w suchym naczyniu miksującym , prażyć 3min/60°C/obr.2
    Zmielić ziarna kawy 2min/obr.10
    Kopystką zgarnąć zmieloną kawe na dno naczynia miksującego.
    Dodać kilka kostek czekolady 20 s/obr.8,5
    Dodać przekrojoną połówkę pomarańczy (pamietać o dokładnym umyciu pomarańczy) 1min/obr.8,5
    Przełoży peeling na miskę, dodać oliwę aż do uzyskania konsystencji kremu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Przy mieleniu pomarańczy można opcjonalnie dodać ok 5g świeżego imbiru, pokrojinego w cienkie plasterki.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz