thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
7min
Czas całkowity
7min
porcja/porcje/porcji
1 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy

Składniki

Peeling kawowo-czekoladowy

  • 100 g kawa, w ziarnach
  • 1/2 pomarańczy
  • 6-8 kostki gorzkiej czekolady
  • 6-8 łyżeczek oleju

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ziarna kawy umieścić w suchym naczyniu miksującym , prażyć 3min/60°C/obr.2
    Zmielić ziarna kawy 2min/obr.10
    Kopystką zgarnąć zmieloną kawe na dno naczynia miksującego.
    Dodać kilka kostek czekolady 20 s/obr.8,5
    Dodać przekrojoną połówkę pomarańczy (pamietać o dokładnym umyciu pomarańczy) 1min/obr.8,5
    Przełoży peeling na miskę, dodać oliwę aż do uzyskania konsystencji kremu.

Porady

Przy mieleniu pomarańczy można opcjonalnie dodać ok 5g świeżego imbiru, pokrojinego w cienkie plasterki.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Peeling kawowo-czekoladowy

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?