Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
- 250 gramów maki "twardej", na chleb
 - 100 gramów miekkiego masla w kawalkach
 - szczypta soli
 - 70 gramów bardzo zimnej wody
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia najpierw wlozyc make, a pòzniej reszte skladnikòw: 20sek / obr 4-5. Zawinac ciasto w folie, wlozyc do lodòwki na 15min, uzywac.
Porady
Ciasto jest pochodzenia francuskiego ( "polamany"), neutralne. Wysmienicie nadaje sie do ciast slodkich i slonych, pieczonych zakasek, itd. Musi "odpoczac" w lodòwce po wyrobieniu- dopiero wtedy nabiera wlasciwej konsystencji.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze