3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta brisè


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 250 gramów maki "twardej", na chleb
  • 100 gramów miekkiego masla w kawalkach
  • szczypta soli
  • 70 gramów bardzo zimnej wody
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia najpierw wlozyc make, a pòzniej reszte skladnikòw: 20sek / obr 4-5. Zawinac ciasto w folie, wlozyc do lodòwki na 15min, uzywac.

10
11

Porady

Ciasto jest pochodzenia francuskiego ( "polamany"), neutralne. Wysmienicie nadaje sie do ciast slodkich i slonych, pieczonych zakasek, itd. Musi "odpoczac" w lodòwce po wyrobieniu- dopiero wtedy nabiera wlasciwej konsystencji.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy