thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Najlepsza Wegetariańska Keto Pizza

  • 130 g Mozzarella (kulka) – 130 g
  • 2 porcji Jaja kurze – 2 sztuki (100 g)
  • 100 g Pomidory z puszki (odsączone) – 100 g
  • 0,5 łyżeczki Oregano suszone – 1/2 łyżeczki (2 g)
  • 0,5 łyżeczki Sól morska – 1/2 łyżeczki (3 g)
  • 30 g Cukinia – 30 g
  • 25 g Oliwki czarne – 25 g
  • 30 g Papryka czerwona – 30 g
  • 5 g Rukola – 5 g
  • 20 g Oliwa z oliwek – 20 g

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Najlepsza Wegetariańska Keto Pizza
  1. Piekarnik rozgrzewamy do 200℃. Blachę wyjmujemy, wykładamy papierem do pieczenia,
    odkładamy na bok.
  2. Do naczynia miksującego przekładamy 45 g mozzarelli, rozdrabniamy 3 s/ obr. 5. Przekładamy do
    miseczki do posypania pizzy na koniec.
  3. Do naczynia miksującego przekładamy pozostałe 85 g mozzarelli, rozdrabniamy 3 s/ obr. 5.
    Zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego.
  4. Dodajemy jaja, mieszamy 10 s/ obr. wsteczne 3,5.
  5. Masę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i delikatnie rozprowadzamy tworząc
    koło o grubości ok. 0,5 cm. Pieczemy 15 min, wyjmujemy.
  6. W międzyczasie do naczynia miksującego (nie trzeba myć) przekładamy odsączone dokładnie
    pomidory z puszki, oregano, sól. Miksujemy 5 s/ obr. 5. Czynność można powtórzyć, aby bardziej
    rozdrobnić pomidory, ale nie jest to konieczne.
  7. Cukinię kroimy w cienkie plasterki, oliwki również, paprykę kroimy w kosteczkę.
  8. Kiedy spód do pizzy jest upieczony, wyjmujemy (piekarnik zamykamy i zwiększamy do 220℃)) i
    odstawiamy na minutę do wystygnięcia.
  9. Na pizzę wykładamy kolejno: sos pomidorowy, plastry cukinii, paprykę, oliwki i oprószamy resztą
    startej mozzarelli.
  10. Pieczemy 8 min. Wyjmujemy, odstawiamy na 1-2 min. do przestygnięcia.
  11. Podajemy z rukolą, skropione oliwą z oliwek.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Najlepsza Wegetariańska Keto Pizza

Wydrukuj:

Komentarze

  • lipca 26, 2024 at 15:46

    Ciasto na bazie mąki migdałowej i sera zawiera znacznie mniej węglowodanów w porównaniu do tradycyjnego ciasta z mąki pszennej. Ser i jajko w cieście, a także ser w nadzieniu dostarczają odpowiednią ilość białka potrzebnego do utrzymania masy mięśniowej i ogólnego stanu zdrowia. online games

  • marca 7, 2024 at 03:15

    When one delves into the complex web of literary artistry, The Best Ghost Writing Services shines brightly. In the classroom, they are like shining sentinels, their intelligence lighting the way to success. Explore their diverse selection, where quality and affordability coexist. geometry dash

Are you sure to delete this comment ?