3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Najlepsza Wegetariańska Keto Pizza


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Najlepsza Wegetariańska Keto Pizza

  • 130 g Mozzarella (kulka) – 130 g
  • 2 porcji Jaja kurze – 2 sztuki (100 g)
  • 100 g Pomidory z puszki (odsączone) – 100 g
  • 0,5 łyżeczki Oregano suszone – 1/2 łyżeczki (2 g)
  • 0,5 łyżeczki Sól morska – 1/2 łyżeczki (3 g)
  • 30 g Cukinia – 30 g
  • 25 g Oliwki czarne – 25 g
  • 30 g Papryka czerwona – 30 g
  • 5 g Rukola – 5 g
  • 20 g Oliwa z oliwek – 20 g
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Najlepsza Wegetariańska Keto Pizza
  1. Piekarnik rozgrzewamy do 200℃. Blachę wyjmujemy, wykładamy papierem do pieczenia,
    odkładamy na bok.
  2. Do naczynia miksującego przekładamy 45 g mozzarelli, rozdrabniamy 3 s/ obr. 5. Przekładamy do
    miseczki do posypania pizzy na koniec.
  3. Do naczynia miksującego przekładamy pozostałe 85 g mozzarelli, rozdrabniamy 3 s/ obr. 5.
    Zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego.
  4. Dodajemy jaja, mieszamy 10 s/ obr. wsteczne 3,5.
  5. Masę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i delikatnie rozprowadzamy tworząc
    koło o grubości ok. 0,5 cm. Pieczemy 15 min, wyjmujemy.
  6. W międzyczasie do naczynia miksującego (nie trzeba myć) przekładamy odsączone dokładnie
    pomidory z puszki, oregano, sól. Miksujemy 5 s/ obr. 5. Czynność można powtórzyć, aby bardziej
    rozdrobnić pomidory, ale nie jest to konieczne.
  7. Cukinię kroimy w cienkie plasterki, oliwki również, paprykę kroimy w kosteczkę.
  8. Kiedy spód do pizzy jest upieczony, wyjmujemy (piekarnik zamykamy i zwiększamy do 220℃)) i
    odstawiamy na minutę do wystygnięcia.
  9. Na pizzę wykładamy kolejno: sos pomidorowy, plastry cukinii, paprykę, oliwki i oprószamy resztą
    startej mozzarelli.
  10. Pieczemy 8 min. Wyjmujemy, odstawiamy na 1-2 min. do przestygnięcia.
  11. Podajemy z rukolą, skropione oliwą z oliwek.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • When one delves into the complex web of literary...

    Zgłoszony przez bubblyeducate na marca 7, 2024 at 03:15.

    When one delves into the complex web of literary artistry, The Best Ghost Writing Services shines brightly. In the classroom, they are like shining sentinels, their intelligence lighting the way to success. Explore their diverse selection, where quality and affordability coexist. geometry dash

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze