![Ten przepis nie posiada zdjęcia](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipe-assets/bundles/tmrcfront/images/no-recipe-image-big.png?version=9gU8msun)
Składniki
- 100 gramów marshmallow (najlepiej bialych, nadaja sie wtedy do kolorowania wg upodoban)
- 220 gramów cukru pudru, porzadnie zmielonego
- 2 łyżki wody (ok.)
- kolory spozywcze, jesli chcemy od razu kolorowac
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" wkladamy marshmallow, wode i kilka kropel koloru, jesli chcemy od razu miec mase kolorowa. Jesli nie, zostawiamy biale : 6min/ 60° / obr 1 - ewentualnie przedluzyc chwilke, do rozpuszczenia. Nastepnie: 10sek / obr 7. Zostawic do ostygniecia, pòki temp. nie zejdzie do 37°. Nastepnie nastawic na
"Ciasto" i stopniowo dodawac cukier puder, do wykonczenia. Zrobi sie kulka, mniejsza i resztki marshmallow troche zostana. Wyjac duza kulke ( uwaga, troche ciepla jest!), resztki w
"Blokada naczynia miksującego" zostawic do wystygniecia, nastepnie wyjac je, pomagajac sobie leciutenko natluszczona kopystka. Zagniesc, zrobic kulke rekoma, zawinac w folie spozywcza. Zostawic w kredensie, tak zawiniete, na 24h przed uzyciem. UWAGA !!! Nie przechowywac w lodòwce !!!! Jesli stwardnieje, po 24h za bardzo, podgrzac leciutko, w piekarniku, mikrofalòwce...., az zmieknie lekko, albo wyrabiac rekoma, pod wplywem ciepla rak, zmieknie. Tak przechowywana masa ( w woreczku, nastepnie kontenitorze plastykowym, i w kredensie), moze sie utrzymac nawet lekko ponad 2 miesiace.
Jesli chcemy zwiekszyc dawke: 150g marshmallow, 330g cukru pudru, 3lyzki wody.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Witam
Veroniko bardzo dziękuję za pomoc w zapisywaniu przepisów .Jakos sobie radzę .Proszę poqwiedz do dekoracji czego używasz masy z pianki ? Pozdrawiam Krystyna
![Love Love](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/love.png)
Krystyna
To dobrze, ze sie uratowala, szkoda by bylo
Nie wiedzialas, wiem
Uczymy sie cale zycie, od poczatku do konca i wlasnie to jest fantastyczne
Codziennie cos nowego
Dlatego zycie jest takie urozmaicone i ciekawe
![Party Party](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/party.png)
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Wiesz, Veroniczko, zaraz po przyjściu z pracy wyjęłam tę masę z lodówki. Nic się nie stało. Jest miękka. Już nie trzymam w lodówce. No widzisz, takie proste rzeczy ,a trzeba to wiedzieć. Wiem, dzięki Tobie.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Mam nadzieje, dziewczyny, ze sie przyda
Zabawa jest naprawde niezla
Gabrysiu, Ty moja, w lodòwce nie, bo temp. nieodpowiednia, za zimno i jest za duzo wilgoci.
Dobrej zabawy
![Big Smile Big Smile](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/bigsmile.png)
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Wielkie dzięki Veroniko, na Ciebie zawsze można liczyć. Mam teraz przepis-gotowca i tylko robić. Przy okazji dowiedziałam się, że popełniłam błąd chowając nie wykorzystaną mase do lodówki. Muszę dziś ją wyjąć i zobaczyć czy da się jeszcze ją wykorzystać.![Love Love](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/love.png)
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
A ja lubie te pianki
dodaje do zapiskow i napewno wykorzystam ![tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/lol.png)
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Zgadzam się z Veroniką. To kwestia smaku. Każda z nich ma swoje plusy i minusy. Według mnie najsmaczniejsza i najmniej słodka jest czekolada plastyczna ;o)
;o)
Dziewczyny, ktòra lepsza nie wiadomo. Zalezy od gustòw, rodzaju torta, i humoru
Wszystkie sa fajne, dobre, ale kto woli taka, kto inna... Trzeba pròbowac i samemu zdecydowac, co nam lepiej smakuje. Jedyne wyjscie . Kazda z podanych rzeczy, to pasta do modelowania. Ja osobiscie, np. lubie sie ta bawic, ale nie lubie jej jesc, bo nie przepadam za marshmallow.. Ale dekoracje wychodza sliczne, trzeba przyznac. ![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Dzięki, będę próbować
Veroniko a taka masa jest lepsza niż cukrowa lub marcepanowa???
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Are you sure to delete this comment ?