3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mąka bezglutenowa


Wydrukuj:
4

Składniki

900 g

Mąka bezglutenowa

  • 200 g białego ryżu, długoziarnistego
  • 160 g białego kleistego ryżu, np. ryżu do sushi
  • 60 g nasion chia, białych
  • 140 g skrobi ziemniaczanej
  • 140 g mąki z sorgo
  • 200 g mąki ararutowej
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Mąka bezglutenowa
  1. W naczyniu miksującym umieścić oba rodzaje ryżu i nasiona chia, zmielić 2 min/obr. 9. Zgarnąć z brzegów kopystką.
    Dodać resztę składników, zmiksować 15s./obr. 6.

    Przełożyć do szczelnego słoika lub pojemnika, przechowywać do 7 dni w lodówce (mąki ryżowe przechowywane w szafce mogą się zbrylać).

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

źródło: książka Good food, gluten free


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy