Tu jesteś:
4
Składniki
900 g
Mąka bezglutenowa
- 200 g białego ryżu, długoziarnistego
- 160 g białego kleistego ryżu, np. ryżu do sushi
- 60 g nasion chia, białych
- 140 g skrobi ziemniaczanej
- 140 g mąki z sorgo
- 200 g mąki ararutowej
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
5
Przygotowanie
W naczyniu miksującym umieścić oba rodzaje ryżu i nasiona chia, zmielić 2 min/obr. 9. Zgarnąć z brzegów kopystką.
Dodać resztę składników, zmiksować 15s./obr. 6.
Przełożyć do szczelnego słoika lub pojemnika, przechowywać do 7 dni w lodówce (mąki ryżowe przechowywane w szafce mogą się zbrylać).
Mąka bezglutenowa
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz