3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mąka bezglutenowa


Wydrukuj:
4

Składniki

900 g

Mąka bezglutenowa

  • 200 g białego ryżu, długoziarnistego
  • 160 g białego kleistego ryżu, np. ryżu do sushi
  • 60 g nasion chia, białych
  • 140 g skrobi ziemniaczanej
  • 140 g mąki z sorgo
  • 200 g mąki ararutowej
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

    Mąka bezglutenowa
  1. W naczyniu miksującym umieścić oba rodzaje ryżu i nasiona chia, zmielić 2 min/obr. 9. Zgarnąć z brzegów kopystką.
    Dodać resztę składników, zmiksować 15s./obr. 6.

    Przełożyć do szczelnego słoika lub pojemnika, przechowywać do 7 dni w lodówce (mąki ryżowe przechowywane w szafce mogą się zbrylać).

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

źródło: książka Good food, gluten free




Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy