3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kiełbasa wędzona (parzenie na Varomie)


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

kiełbasa

  • około 1,5 kg świeżo uwędzonej kiełbasy
  • 1 litr gorącej wody
  • 6
    35min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlać 1 litr gorącej wody. Na Varomie (na dwóch poziomach) ułożyć kiełbasę. Parować 15 minut/ Varoma/ obroty 1,5.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Uparowane dwie partie kiełbasy wystudziłam w pojemniku Varomy ustawionym w pustej  komorze zlewozmywaka.

[[wysiwyg_imageupload:2393:]]


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Czy do zrobienia kiełbasy również wykorzystuje...

    Zgłoszony przez Bernatka199 na lutego 24, 2024 at 21:32.

    Czy do zrobienia kiełbasy również wykorzystuje pani thermomix? Można prosić przepis?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze