3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kiełbasa wędzona (parzenie na Varomie)


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

kiełbasa

  • około 1,5 kg świeżo uwędzonej kiełbasy
  • 1 litr gorącej wody
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlać 1 litr gorącej wody. Na Varomie (na dwóch poziomach) ułożyć kiełbasę. Parować 15 minut/ Varoma/ obroty 1,5.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Uparowane dwie partie kiełbasy wystudziłam w pojemniku Varomy ustawionym w pustej  komorze zlewozmywaka.

[[wysiwyg_imageupload:2393:]]


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy