Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Keto naleśniki z pastą z makreli
- 2 porcje Jaja kurze – 2 sztuki (100 g)
- 200 g Śmietanka 30% – 200 g
- 1 łyżeczki Masło – 1 łyżeczka (5 g)
- 50 g Cebula czerwona – 50 g
- 80 g Makrela – 80 g
- 20 g Majonez- 20 g
- 1 szczypty Sól morska, pieprz do smaku
- 1 łyżek Kiełki (lucerny) – 1 łyżka (5 g)
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Najpierw przygotowujemy naleśniki. Jaja i śmietanę przekładamy do naczynia miksującego,
miksujemy 6 s/ obr. 5.
2. Na rozgrzaną natłuszczoną masłem patelnie nakładamy porcję ciasta i smażymy z obu stron (około
1.5 min jedna strona ).
3. Naczynie miksujące myjemy. Wkładamy obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulę, rozdrabniamy 4 s/
obr. 5. Zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego.
4. Dodajemy obraną makrelę, majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Miksujemy 5 s/ obr. 5.
5. Na naleśnikach rozsmarowujemy pastę z makreli i zawijamy w rulonik, posypujemy kiełkami.
Keto naleśniki z pastą z makreli
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz