Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Granola
Granola
- 100 g Orzechy nerkowca
- 100 g orzechy laskowe
- 100 g migdały
- 50 g erytrol
- 1 g Wanilia laska
- 100 g olej kokosowy
- 30 g pestki dyni
- 30 g chia
Dodatkowe
- 70 g jogurt naturalny
- 80 g Smietanka 36%
- 30 g maliny
-
6
43min
Czas całkowity 23minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Piekarnik rozgrzewamy do 150°C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, odstawiamy na bok.
2. Do naczynia miksującego przekładamy orzechy nerkowca, migdały i orzechy laskowe. Rozdrabniamy 3 s/ obr. 5. Przekładamy do miseczki.
3. Do naczynia miksującego przekładamy erytrol i laskę wanilii pokrojoną na 3 części. Miksujemy 20 s/ obr. 10.
4. Zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego.
5. Dodajemy olej kokosowy. Rozpuszczamy 2 min/ 100°C/ obr. 1,5.
6. Dodajemy rozdrobnione orzechy, pestki dyni i chia. Mieszamy 20 s/ obr. wsteczne 2,5.
7. Na blachę do pieczenia wyłożoną papierem wykładamy granolę na całej powierzchni. Pieczemy 8 min, mieszamy granolę i pieczemy kolejne 10 min.
8. Wyjmujemy z piekarnika, odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Przekładamy do słoika.
9. Jogurt naturalny mieszamy ze śmietanką, posypujemy granolą i malinami.
Granola
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz