Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
KETO gofry
- 2 porcji Jaja kurze – 2 sztuki (100 g)
- 40 g Mleczko kokosowe – 40 g
- 20 g Olej kokosowy – 20 g
- 20 g Mąka kokosowa – 20 g
- 0,5 łyżeczki Proszek do pieczenia (bezglutenowy) – 1/2 łyżeczki (2 g)
Składniki na krem czekoladowy z awokado (1 porcja)
- 110 g Awokado – 110 g
- 50 g Śmietanka 36% – 50 g
- 10 g Kakao ciemne – 10 g
- 5 g Erytrol – 5 g lub do smaku
Dodatkowe
- 20 g Truskawki lub maliny – 20 g
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego przekładamy jajka, mleczko kokosowe i 20 g płynnego oleju kokosowego (można zamienić na olej rzepakowy), mieszamy 10 s/ obr 4.
2. Dodajemy mąkę kokosową i proszek do pieczenia, miksujemy 30 s/ obr. 4.
3. Gofrownicę smarujemy pozostałym olejem kokosowym, wykładamy masę, pieczemy około 2 minuty. - 1. Do naczynia miksującego przekładamy obrane awokado, śmietankę, kakao i erytrol wedle smaku. Miksujemy 20 s/ obr. 6. Zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego.
2. Miksujemy 10 s/ obr. 5. Zgarniamy kopystką i smarujemy gofra. Dekorujemy truskawkami lub malinami.
Keto gofry z kremem czekoladowym z awokado, kawa kuloodporna
Składniki na krem czekoladowy z awokado (1 porcja)
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz